Şehrin ortasına sıkışıp kalan, kaldırılması da yılan hikayesine dönen sanayi esnafı, elektriğe yapılan son artışa isyan etti. Elektrik tüketim bedeline Temmuz ayında itibaren geçerli olacak yüzde 38 oranındaki zam, özellikle küçük esnafın belini büktü. Sürekli artan maliyetler ve işçi giderleri yüzünden ayakta durabilmenin mücadelesini verdiklerini belirten sanayi esnafı, yapılan son artışında yaşanan sıkıntıyı körüklediğini söyledi.

ESKİSİ GİBİ İŞ YOK

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Esnaf Odaları Birliğine bağlı Eskişehir Tornacılar ve Oto Tamirciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Karamanlı, gelen zamlardan en çok etkilenen kesimin sanayi esnafı olduğunu belirtti. Başkan Karamanlı “Artan maliyetler başta olmak üzere çalışanlara verilen ücret, ulaşım ve yemek gibi başlıca giderleri esnafımız bugünkü koşullarda karşılayamaz durumda. Sanayide artık eskisi gibi iş olmuyor. Hayat pahalılığı vatandaşı da etkiledi. Daha önceki yıllarda yaz aylarında sanayi bakıma getirilen araçlardan geçilmezdi. Sözde tatil dönemi. Şehir dışına çıkacaklar bile aracının bakımını yaptırmadan gidip geliyor” diye konuştu.

Elektri̇k Zammi (1)

DERİNDEN YARALADI

Karamanlı, “Bugün sanayi çarşısının sokaklarında parmakla sayılabilecek araç dolaşıyor. Bakım onarım işi ise yok denecek kadar az. Dükkanların çoğu boş. Çekiç sesleri de her geçen gün azalıyor. Elektriğin yanı sıra akaryakıt zamları da biz sanayi esnafını derinden yaralamakta. Gücümüz yettiği yere kadar dayanmaya çalışıyoruz” ifadelerini kulandı.

Muhabir: ALİ NAKİ ERDOĞAN