CHP Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu'nda Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün görüşmelerinde Kırka ETİ Maden Bor Tesislerinde çalışan işçilerin taleplerini TBMM'de gündeme getirdi. ETİ Maden Genel Müdürü Serkan Keleşer milletvekillerine yaptığı sunumda, '2021'de ETİ Maden olarak, yaklaşık 2 milyon 630 bin ton ürün sattık, yaklaşık olarak 1 milyar 30 milyon dolar ciro yaptık. Bunu yaklaşık 7 bin 250 çalışanımızla, memur arkadaşımızla, kadrolu işçilerimizle, taşeronda çalışan işçilerimizle beraber başardık ve pazar olarak da yüzde 60'ın ü zerinde bir pazar payına geldik' dedi.
EŞİT İŞE, EŞİT ÜCRET
CHP'li Çakırözer ise, Genel Müdürün yaptığı sunumun ardından, Kırka ETİ Maden Bor Tesisleri'nde çalışan işçilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Rakamların gurur verici olduğunu söyleyen Çakırözer, tesislerde çalışan emekçilerin taleplerini şöyle aktardı: 'O da o tesislerde çalışan emekçilerimizin talepleri. 'Bu kadar üretimi gerçekleştiren emekçi sınıfının refah seviyesi ne kadar arttı?'yı duymak istiyoruz biz. Kaç işçiye ne kadar zam verildi, kaç kişi çalışıyor? Bahsettiğiniz 7 bin 350 çalışan var. Çalışanlara sadece orada atıfta bulundunuz. Bu çalışanlardan 2 bin 300'ü Kırka ETİ Maden Bor Tesislerimizde çalışıyor. Onları ziyaret ettiğimizde bizlere birçok sıkıntılarını aktarıyorlar. Emekçilerin en büyük sıkıntısı ücret dengesizliği. Eşit işe, eşit ücret sağlayacak bir ücret tablosunun kabul edilmesini bekliyorlar yıllardır. Diğer kurumlarla kıyaslandığında oradakilerin çok altında ücretlerle çalışıyor emekçilerimiz. Madem siyaset üstü bu konu, gurur duyuyoruz, daha iyisi olsun diyoruz ama bunu üreten emekçinin ne derdi varsa onu çözmekle yükümlüyüz' dedi.
ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN
Çakırözer, konuşmasında Eskişehir'de en çok ölümlü kazalarını yaşandığı ve Kırka Eti Maden Bor Tesislerinde çalışan işçileri taşıyan servislerinin de kullandığı Seyitgazi-Kırka-Afyon ölüm yolunu da gündeme getirdi. Kırka tesislerinde çalışan 2 bin 300 işçinin kullandığı işçi servislerinin her gün bu yolu kullanarak Eskişehir'den Kırka'ya gidip geldiğini aktaran Çakırözer, 'Son on yılda bu yolda toplam 790 kaza yaşandı, onlarca ölüm, bin 500'e yakın yaralı var. Bu yaralılardan bir bölümü sizin işçileriniz. Yirmi yıldır, belki yirmi yıldan daha fazla bir süredir iktidar olsun, muhalefet olsun bu benim koltuğumda oturan
her milletvekili 'Bu yol yapılsın' diyor, yapılmıyor' diye konuştu.
SERTEL DE ÇAĞRI YAPTI
Kit Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'de CHP'li Çakırözer'e destek verirken, Seyitgazi-Kırka-Afyon yolunun yapılması çağrısında bulundu.



Editör: TE Bilisim