Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yeni tip koronavirüs (COVİD-19) vakalarını 'iş kazası' statüsünden çıkardı. Konuyla ilgili açıklama yapan Birtürk Özkavak, 'SGK son derece olumsuz bir karar vererek yöneticilerin salgını nasıl gördüğünü ve kimden yana olduklarını bir kez daha göstermiştir' diye konuştu.
İŞ KAZASI SAYILSIN
Sendikaları bu karara karşı mücadeleye davet eden Özkavak, 'Bir kez daha görülmüştür ki patronların ve onların düzeninin işçilere emekçilere vereceği hiçbir şey yoktur. Bu salgının büyümesinde binlerce can almasında işçilerin emekçilerin hiçbir suçu yoktur. Tam tersine salgının bu kadar büyümesi ve binlerce can almasında patronların ve yöneticilerin doymak bilmeyen kar hırsı, salgına karşı bilimsel yöntemlerle mücadele etmemeleri, işçileri emekçileri koruyacak gerçek yol ve yöntemleri kullanmamaları dolayısı iledir. Tam da bu nedenle (üstelik Dünyanın her yerinde meslek hastalığı olarak tanımlanan) Covid-19 meslek hastalığı ve iş kazası sayılmalıdır' ifadelerini kullandı.
TEPKİ GÖSTERDİ
Özkavak sözlerine şu şekilde devam etti: 'Her fırsatı kendi lehlerine çevirmeye çalışan bu anlayış bir kez daha işçileri emekçileri onların en küçük haklarını ellerinden almaya devam etmektedir. Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet emekçilerinin gerçek sendikası olarak COVİD 19'un meslek hastalığı ve iş kazası olarak kabul edilerek her türlü sosyal güvenlik haklarının işçi ve emekçilere sağlanmasını istiyoruz.' MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim