Yaklaşık 17 milyon emekli, dul ve yetim aylığı alan vatandaşın 4 bin TL’lik ikramiyesinin 20–26 Mayıs tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yanı sıra malullük, vazife malullüğü, ölüm aylığı ve sürekli iş göremezlik geliri alan vatandaşlar da ödemeden yararlanacak.

ESTRAM’dan yolculara ek sefer uyarısı!
ESTRAM’dan yolculara ek sefer uyarısı!
İçeriği Görüntüle

Ödemeler oranlara göre yapılacak

Dul ve yetim aylığı alan hak sahiplerine ise hisse oranına göre ödeme yapılacak. Buna göre, çocuğu olmayan ve çalışmayan eşlere yüzde 75, eşi çalışan ve çocuklu hak sahiplerine ise yüzde 50 oranında ikramiye ödenecek.

Maaş hesaplarına yatırılacak

Yetkililer, ödemelerin emeklilerin maaş aldığı banka hesapları üzerinden yapılacağını ve Kurban Bayramı öncesinde tamamlanmasının planlandığını bildirdi. Böylece milyonlarca vatandaşın bayram öncesi ekonomik olarak bir nebze rahatlaması hedefleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ