Röportaj: Esra Yücel

Serdar Ulucan kimdir?
Eskişehir Mihalıççık, Sazak Köyü'nde dünyaya geldim. İlk, orta ve lise öğrenimini Eskişehir'de tamamladım. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde halen eğitim ve öğretim hayatıma devam etmekteyim. 2000'li yılların başında bilişim ve iletişim üzerine faaliyet gösteren işletmemi açarak ticari hayatıma başladım. Halen yönetim kurulu başkanlığını yaptığım, şirketimde Otomotiv ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösterip ticari hayatıma devam etmekteyim. Evli olup Mihrişah isminde bir kız evladına sahibim.

Ne kadar zamandır siyasetin içerisindesiniz?
Siyasi hayatım 2007 yılı parti üyeliğimle birlikte 2012 yılı Odunpazarı ilçe kongresinde MHP Eskişehir Odunpazarı İlçe Yönetim Kurulu üyeliğiyle başladı. Ama ben, mensubu bulunduğum siyasi geleneğin de belirgin bir özelliği olarak, siyaset yapmayı bir meslek icra etmek, birtakım resmi sıfatlar edinmek ve kimi protokol icaplarını yerine getirmek olarak anlamıyorum. Benim için siyaset Türkün tarih sarkacının dip yaptığı bir dönemde yaşadığımın farkına varmamla başladı. Ben siyaset yapmayı bu farkındalığın gereklerini yapmak olarak anlıyorum. Bu gerekler, ilkokulda andımızı coşkuyla okumaktı; ortaokulda, '1970'li yıllarda genç olmayı hayal etmekti; lisede, ülkü ocaklarımızda Türk Milliyetçiliği tedris etmekti; üniversitede, kampüste al bayrağımıza yapılan protestolara sessizce yutkunarak seyretmemekti. Türk milliyetçilerinin sigortası ve teminatı olan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nda orta öğretim çağlarımda tanışarak ve sonrasında bugünlere kadar çeşitli kademelerinde görev yaparak aklım erdiğinden bu yana siyasetin içindeyim.

Seçim öncesinde Odunpazarı MHP ilçe başkanlığından istifa ettiniz, sonra seçimle tekrar seçildiniz. İstifa gerekçeniz neydi?
Bizim siyasetteki amacımız koltuk işgali yapmak değil, fikirlerimizi ve inandığımız değerleri hayata kazandırma mücadelesini vermektir. İstifa gerekçesine kısa bir açıklama getirecek olursak da geçmiş dönemde yaşanan birtakım eski parti yöneticilerinin siyasi hesaplar yaparak partisi için gece gündüz demeden çalışmış, emeğini vermiş dava arkadaşlarımızın düşüncelerini hiçe saymalarına, kongre öncesinde fikir ve inançlarıma müdahale etmelerini kabul etmeyerek istifamı verdim. İnandığım davamdan hiçbir zaman vazgeçmedim ve sürece bakacak olursak tablo ortada Milliyetçi ve Ülkücü Hareketin mensuplarının takdiriyle tekrar göreve getirildim.

Ülkü Ocaklarının MHP'deki konumu nedir?
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı bizim fikirlerimizin oluştuğu, Türk İslam ülküsü için hizmet veren ve geleceğin ahlaklı, ilkeli, onurlu Türk İslam hamurundan yoğrulmuş yöneticilerinin yetişmesine büyük katkı sağlayan, ilim irfan yuvası, bir nevi bizler ve bizim düşünce ve fikriyatlarımıza sahip olanlar için medreselerimizdir. Ülkü Ocakları bizim temel taşımız, bizlere ilke ve ülkülerimizi kazandıran şerefli bir kurumdur. Ülkü Ocaklarının siyasetteki temsilcisi Milliyetçi Hareket Partisi'dir.

7 Haziran seçimlerini Eskişehir açısından değerlendirebilir misiniz? Seçim çalışmalarını aralıksız sürdürmenize rağmen milletvekili sayınız 1 olarak kaldı, bunu neye bağlıyorsunuz?
Seçim sonuç olarak milletimizin özgür iradesi doğrultusunda sandığa giderek düşüncelerini ve tercihini yapması olarak bilinir. Lakin benim şahsi görüşüm ve gözlemlerim olarak belirteyim ki, Eskişehir'de ya da Türkiye'de her ne kadar kamuoyuna adil demokratik bir seçim yaşanıldı tablosu çizilse de çok demokratik bir seçim olmadığı kanaatindeyim. Eskişehir olarak diğer siyasi partilerdeki kamu ve belediye imkanları seferber edilerek devletin bütçesi destekli bir siyasi çalışma yürütüldü, vatandaş işten çıkartılma ve ekmek parası ile tehdit edilerek reylerine sahip çıkıldı. Sonuçta bugünkü tabloyu meydana getirdi. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler tamamıyla adaylarımızın samimiyeti, birlik beraberlik duygusu ile kendi imkan ve iaşelerimizle bir seçim kampanyası yürüttük. Bunun için onurlu ve gururluyuz, milletin iradesine hüküm vurarak seçim kazanmaktan daha hayırlıdır. Vatandaşlarımıza 'Devlette devamlılık esas tır' sözüne dikkat etmelerini, belediyelerden ve kamudan aldığı hizmetlerin ödedikleri vergi ile onlara verildiğini ve yönetim kadrosu hangi siyasi parti olursa olsun verileceğini bilmeleri ve baskılardan korkmadan kendi özgür iradelerinde hareket etmelerini rica ediyorum. İşte o zaman gerçek ve objektif bir değerlendirme yapabiliriz.

Koalisyona nasıl bakıyorsunuz?
Seçim sonuçlarının açıklandığı gün Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Beyin kamuoyuna yapmış olduğu açıklama gayet anlaşılır ve açık bir şekildedir. Mensubu olmaktan her daim onur ve şeref duyduğum partimizin siyasete bakışı liderimizin de söylediği gibi 'Önce ülkem ve millettim, sonra partim ve ben' anlayışından yola çıkarak, devletin imkanlarıyla yetim hakkı yiyerek kaçak saraylarda politika üretmeye, Oslo'da kapalı kapılar arkasında pazarlıklar yaparak topraklarımızı peşkeş çekmeye, Habur rezaleti, Süleyman Şah türbesinin terk edilmesi ve çözülme sürecindeki onca sıkıntıya rağmen kendilerini başarılı olarak gösteren, milletin iradesinden çok ceplerine götürdüğünü düşünen ve buna yandaşlık yapan kurumlar yani AKP ve HDP ile koalisyon kurulması en mantıklı olanıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler hırsızın, bölücünün, vatanın değerlerine sahip çıkmayan siyasi kurumlara koalisyon yapmak yerine şerefli bir muhalefeti tercih ederiz.

Editör: TE Bilisim