22 Eylül 2008 tarihinde tamamlanıp hizmete açılan Adalet Sarayı’nın zemin katında faaliyet gösteren kafenin yerine, ön bürolar taşındı.
Cumhuriyet savcılığına başvurular ile dava açmak için gerekli evrakın teslimi gibi işlemlerin yapıldığı ön büroların üzeri, Adliye Sarayı’nın geniş boşluğa sahip mimari yapısı gereği her kattan rahatça görülebilen bir kaplamayla kapatıldı.
Kaplamanın üzerinde Adalet Bakanlığı’nın logosunda yer alan adalet terazisi objesi ile Cumhurbaşkanlığının sloganı “Türkiye Yüzyılı” yazısı yer aldı.
Adalet Sarayı’nda, AK Parti Genel Başkanlığı gibi siyasi bir kimliği de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sloganının bulunması tepkilere neden oldu.

Baro Başkanı Elagöz: Hoş olmadı

Eskişehir Barosu Başkanı Mustafa Elagöz, Adliye Sarayı’nın zemin katındaki kafenin birimlerin yer sorunu nedeniyle kaldırılıp yerine ön büroların taşındığını söyledi.
Ön büroların üzerinin de Adalet Bakanlığı logosundaki adalet terazisi objesi ve Cumhurbaşkanlığı forsunu andıran bir logonun da bulunduğu “Türkiye Yüzyılı” sloganı yazılı bir kaplamayla kapatıldığını ifade eden Elagöz, “Yasama, yürütme ve yargı gibi kuvvetler ayrılığı unutulmamalı. Siyasi kimliği de olan yürütmenin başı Cumhurbaşkanının sloganının yargının evi olarak Adalet Sarayı’nda yer alması doğru da olmadı hoş da olmadı” değerlendirmesinde bulundu. 

Dutluca Mahallesi’ndeki sel felaketi sorunu çözülüyor Dutluca Mahallesi’ndeki sel felaketi sorunu çözülüyor

Başkan Kurt: Adaletin tarafsızlığı bitmiş

Avukat olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da söz konusu kaplamaya tepki gösterdi. 
Başkan Kurt, “Adaletin tarafsızlığı bitmiş. AK Parti’nin sloganı adliyenin ortasına yerleşmiş” yorumunu yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi