Eskişehir-Alpu Yolu üzerindeki yol yapım çalışmaları, bölge esnafının mağduriyetini artırdı. Yolun mevcut seviyesinin 65-70 santimetre yükseltilmesi nedeniyle dükkanlar yolun altında kaldı. Rampasız girişlerin mümkün olmadığı işletmeler, satışların ciddi şekilde düştüğünü ve hem ticaret hem güvenlik açısından tedirgin olduklarını belirtti. Esnaf, olası kazalar ve araçların dükkanlara girmesi ihtimali nedeniyle yetkililerden çözüm talep ediyor.
GÖRÜNMEZ OLDULAR
Yol üzerinde 10 yıldır işletmesi bulunan Mutlu Örs, “Yolun yapımına karşı değiliz ama bu kot farkı bizi mağdur etti. Satışlarımız ciddi şekilde düştü, müşteriler gelmiyor. Masrafımız, çalışanlarımız var. Projeyi çizen mühendisler buradaki esnafları düşünmemiş. Önümüze bir de bordür çekilecekmiş, öyle olursa tamamen görünmez olacağız. Bu yolun güzelleşmesini bekliyorduk ama geldiğimiz nokta hiç öyle değil. Koruma bariyeri bile yok. Dün akşam bir kaza yaşandı; araç buraya kaymış olsaydı dükkana girebilirdi. Yalnız olsaydım bu işletmeyi kapatmak zorunda kalırdım. Borçlarım birikirdi” dedi.
İŞLERİ YOKUŞA SÜRÜYORLAR
Hasan Arslan, “Yolu yaptılar ama bize giriş vermeyeceklerini söylüyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Belediyeye gittim, onlar bir sürü evrak istedi. Ama işimizin başındayız, koşturacak vaktimiz yok. Buradaki esnafın hiçbirine giriş izni yok, bordür çekeceklerini söylüyorlar. Alternatif yol yok. Bu hizmet değil, tam tersine eziyet. Karayolları’na gittim, Ankara’ya yazı yazmamız gerektiğini söylediler. İşler tamamen yokuşa sürülüyor” ifadelerini kullandı.





