Türkiye turizm sektörünün prestijli organizasyonlarından “25. Skålite Turizmde Kalite Ödülleri” İstanbul Raffles Hotel’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Eskişehir, Küllüoba ekmeği projesiyle iki önemli ödül birden kazandı.

5 BİN YILLIK GEÇMİŞE SAHİP

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, ekmeğin “Günümüze/Geleceğe Taşınması” ve Küllüoba Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Murat Türkteki, ekmeğin “Ortaya Çıkarılması” başlıklarında ödüle layık görüldü. 5 bin yıllık geçmişe sahip ekmek, bilimsel araştırmalar sonucunda Halk Ekmek A.Ş. tarafından yeniden üretildi ve turizmle tarih ve gastronomiyi buluşturan bir projeye dönüştü.

EKMEK KÜLTÜRÜNÜN KÖKLERİNE IŞIK TUTUYOR

Prof. Dr. Türkteki, keşfin Anadolu’da ekmek kültürünün kökenlerine ışık tuttuğunu ifade ederken, Başkan Ünlüce de şehrin köklü geçmişinin bu proje aracılığıyla geleceğe taşınmasının gurur verici olduğunu belirtti. Ödüller, Skal International İstanbul Kulübü Başkanı Selma Tatar ve Eskişehir Skal Turizm Derneği Başkanı Hakkı Gök tarafından takdim edildi.

Belediye Çalışanları Futbol Turnuvasında şampiyon belli oldu!
Belediye Çalışanları Futbol Turnuvasında şampiyon belli oldu!
İçeriği Görüntüle

Skålite Turizmde Kalite Ödülleri, turizmde kalite bilincini artırmak ve Türkiye’nin uluslararası tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 1998’den bu yana veriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ