Bölgedeki hava durumuyla alakalı açıklamalarda bulunan Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nde görevli meteoroloji teknikeri Belgin Tarınç, sis nedeniyle yüksek kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini, yere yakın kesimlerde ise sıcaklıkların sıfırın altında olduğunu söyledi. Sisin bölgeyi pazartesi günü terk edeceğini, perşembeye kadar da yağış beklemediklerini aktaran Tarınç, 'Yurdumuz yüksek basınç sisteminin etkisi altında. Bu nedenle iki haftadır devam eden sis hadisesi var. Enverziyon dediğimiz yani havanın yükseklere çıktıkça ısınması durumunu yaşıyoruz şuanda. Yer seviyesi, yüksek seviyelerden daha soğuk. Buna örnek olarak Uludağ, Mihalıççık gibi yüksek yerlerin bizden daha sıcak olmasını verebiliriz. Mesela Uludağ 8-10 dereceleri görürken, Eskişehir'de gündüz vaktinde -2 derecelerdeyiz. Bu nedenle hava kirliliği de oluşmaktadır. Gece ve gündüz sıcaklıkları da birbirlerine yakın değerlerde seyretmektedir. Pazartesi günü sisin kalkmasını tahmin ediyoruz. Yağış olarak da sadece pazartesi günü Bursa'nın kıyı kesimlerinde hafif bekliyoruz. Diğer bölgelerimizde ise perşembe gününe kadar yağış beklemiyoruz. Hava sıcaklıklarının da sisin kalkmasıyla birlikte çarşamba gününden itibaren mevsim normallerine dönmesini bekliyoruz. Sis, hem gündüz sıcaklıklarının yükselmesine engel oluyor, hem de hava kirliliğine neden oluyor. Bu konuda vatandaşları sağlık açısından uyarıyoruz' dedi.

Tarınç, perşembe gününden itibaren bölgede etkisini gösterecek yağışların alçak kesimlerde yağmur, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur şeklinde olacağını da kaydetti.

ESKİŞEHİR'DE HAVA DURUMU

Eskişehir'le alakalı önümüzdeki bir haftalık hava tahmininde bulunan Tarınç, 'Eskişehir'de sis pazartesi gününe kadar devam edecek. Pazartesi günü hafif bir yağış beklentimiz var ama genel olarak günün çok bulutlu olarak geçeceğini tahmin ediyoruz. Salı gününden itibaren ise güneşi göreceğiz ve sisimiz dağılacak. Sıcaklıklarımız da mevsim normalleri olan 3 ila 4 dereceye çıkacak' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim