Skoru hazmedemeyen Kırşehir ekibi taşkınlık çıkardı. Yedek oyuncuların başlattığı olaylar çığ gibi büyüyünce saha içi savaş alanına döndü.

Perdeyi Yunus Emre açtı

Kümede kalma yarışı veren Eskişehir Demirspor, ligin 12’inci haftasında Osmangazi Üniversitesi Sahası’nda Kırşehir Gençlik Hizmetleri’ni konuk etti. Ligde kötü bir performans sergileyen Lokomotif, aradığı galibiyeti bu maçta buldu. Müsabakanın 8’inci dakikasında Demirspor, Yunus Emre Çınar’ın golü ile 1-0 öne geçti. Dakikalar 14’ü gösterdiğinde ise konuk ekip penaltı kazandı. Topun başına geçen Buğra Özer penaltı vuruşunu değerlendiremeyince ilk yarı 1-0 temsilcimizin üstünlüğü ile sona erdi.

Farkı açtık

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise temsilcimiz Demirspor, Okan Acar’ın gollü ile skoru 2-0’a getirdi. Toparlanmaya çalışan Kırşehir ekibi dakika 68’de Burak Temel ile durumu 2-1 yaptı. Kazanmak için çok çabalayan Dem Dem, dakika 71’de Bedirhan Akçay’ın kazanmış olduğu penaltıdan yararlanamasa da 88’de Harun Solmaz ile 3-1 öne geçerek rahatladı. Bu golden sonra sarsılan Kırşehir Gençlik Hizmetleri kalesinde 90’ıncı dakikada bu sefer Hamdihan Kaya’nın vuruşu ile 4-1 geri düştü. Lokomotif kümede kalma adına çok önemli 3 puanın sahibi oldu.

İstenmeyen olaylar yaşandı

Demirspor’un 4-1 mağlup ettiği Kırşehir Gençlik Hizmetleri ekibini sinir bastı. Mücadele devam ederken Kırşehir Gençlik Hizmetleri’nin yedek kulübesi ve ısınan oyuncuları, tribünlerde yer alan Eskişehirli taraftarlar ile sözlü olarak kavga etmeye başladı. Tansiyon bir an olsun düşmeyince Kırşehir kulübesinden bir ismin elindeki su şişesini tribüne fırlatarak 1 taraftarı vurması kavgayı daha da körükledi. Tribünler ile yedek kulübesi arasında yaşanan kavga karşılaşmanın bitiş düdüğü ile bu sefer saha içine taşındı.

Tekme ve yumruklar havada uçuştu

Maç sonunda Kırşehirli futbolcular ve teknik heyet Demirspor’a saldırdı. Demirspor tarafı ise kendisini korumak için karşılık verince yumruklar ve tekmeler havada uçuştu. Birçok oyuncu ve teknik heyet kavga ederken emniyet güçleri ise kişileri ayırmakta oldukça güçlük çekti.

Söğüt: Şikayetçi olacağım! 

Öte yandan saha içerisinde kavga devam ederken iddialara göre Kırşehir oyuncusu olan Serkan Çoban, oyuncuları ayırmak isteyen Demirspor Antrenörü Yasin Söğüt’e uçan tekme attı. Olaylar bittikten sonra Söğüt, Çoban hakkında şikayetçi olacağını ifade etti.

Polis ekiplerince Millet Bahçesi ve Dede Korkut Parkı’nda 68 şahıs sorgulandı Polis ekiplerince Millet Bahçesi ve Dede Korkut Parkı’nda 68 şahıs sorgulandı

Daha önce de yapmışlardı

Demirspor, Kırşehir Gençlik Hizmetleri karşılaşmasında maç sonunda olayların yaşanacağı kaçınılmaz sondu. Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden takımlarımızdan olan Yunusemrespor, sezonun ilk müsabakasında Kırşehir Gençlik Hizmetleri’ni Necdet Yıldırım Sahası’nda konuk etmiş ve bu maçı 1-0 kazanmıştı. Karşılaşmanın sona ermesinin arından bu maçta da olaylar çıkmış ve çevik kuvvet ekibi olaylara müdahale ederek 2 takımı da güçlük ile yatıştırmıştı.

Kaynak: Spor Servisi