Sinan Öner ve Filiz Tiryakioğlu ile Eskişehir'de Spor söyleşisine CHP Milletvekili Jale Nur Süllü'nün yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Farklı bir program nedeniyle söyleşide bulunamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'de Spor çalışmasıyla ilgili görüşlerini bir video aracılığıyla aktardı. Başkan Büyükerşen, çalışmanın sadece Eskişehirspor ile ilgili değil şehrimizden gelmiş geçmiş tüm spor dallarıyla ilgili belgeleri içerdiğini vurgulayarak değerli olduğunu belirtti. Büyükerşen, okurlara seslenerek bu çalışma içerisinde şaşırılacak çok nokta bulunduğunu söyleyerek Sinan Öner ve Filiz Tiryakioğlu'nu tebrik etti.

Ardından konuşan Sinan Öner, bu fikrin nasıl oluştuğunu anlattı. Yurtdışına yaptığı ziyaretlerde mutlaka şehrin spor müzesini de gezdirdiklerini söyleyen Öner, 'Başarılı sporcuların fotoğrafları, gazete küpürleri, madalyaları ve başarılarını anlatan çok güzel bir kombinasyon yapmışlardı ve ben özenirdim. Bazıları bizim Eskişehir'den de küçük olan yerlerdi. Ben kendi arşivimde de çok sayıda madalya kazandığımız plaket, fotoğraf, belge, 2014 sonunda da emekli olurken ben de bunları bir yere bağışlayım dedim. Ama baktım ki böyle bir yer yok' dedi. Öner, fikrini Filiz Tiryakioğlu'na anlattığını ve bu çalışmanın ortaya çıktığını aktardı.
Filiz Tiryakioğlu da, 'Bu fikirle Sinan bana geldiğinde ben de bunun çok güzel bir fikir olduğunu, uygulanabilir bir şey olduğunu söyledim' dedi. 6 yıl süren çalışmanın ardından içeriğin tamamlandığını kaydeden Tiryakioğlu, içerikle ilgili bilgileri paylaştı.
Editör: TE Bilisim