17 okulun katılımı ile bu yıl 8'incisi düzenlenen Eskişehir Liselerarası Tiyatro Senligi korteji, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu ve Eskişehirlilerin katılımı ile başladı.
VAZGEÇEYECEKSİNİZ
Adalar Mevkiinde bir araya gelen okullar, kostümleriyle yürüyerek Ulus Anıtı'na geldi. Kortejin açılış konuşmasını yapan Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Ali Kara 'Bu yıl senliğimiz, 14 Haziran günü usta tiyatro sanatçılarının katılımıyla Atatürk Kültür Sanat ve Kongre merkezinde yapacağımız ödül töreniyle sona erecektir' dedi.
Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ise 'Tiyatro şenliğimizde amacımız, sahne tozu yutanların bir daha tiyatrodan vazgeçemeyeceğine inanarak; sanatı ülkemizden eksik etmeden, bizlerden sonra da devam etmesini sağlayacak, tiyatro sanatını emanet edebileceğimiz gençler yetiştirmektir' diye konuştu.
SANATLA İÇ İÇE
Korteje katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, 'Tiyatro sahnesi insanların aynasıdır. Gördükleriyle gülerler ders alırlar. Tiyatro insanlara davranış biçimi verir' dedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Burhanettin Elçi ise, şenliğe destek veren tüm paydaşlara teşekkür ederek 'Amacımız öğrencilerin akademik eğitimlerinin yanında sanat ile de iç içe olmalarını sağlama' dedi. Eskişehirlilerin de katılımıyla güzel bir gün geçiren gençler, doyasıya eğlendi.

Editör: TE Bilisim