BEBKA 2014 Mali Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen 'ESO-OSB Ortak Mesleki Eğitim Merkezleri Geliştirme Projesi' kapsamında entegrasyon çalışmaları tamamlanan Merkezlerin açılışı Vali Güngör Azim Tuna, ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir ve sanayicilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

ESO ve EOSB tarafından ortak olarak kurulan eğitim merkezlerinin yaklaşık 600 bin TL bütçeyle gerçekleştirildiğini söyleyen ESO Başkanı Özaydemir, 'CNC, Endüstriyel Otomasyon, Kaynak Teknolojileri Eğitim ile Test Merkezlerinin endüstriyel ve teknolojik gelişmeler dikkate alınarak bölgedeki KOBİ'lerin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdik' dedi.

Geliştirme kapsamında CNC Eğitim Merkezi'ne yeni bir CNC Freze Tezgahı ve Takım Seti satın alınarak merkezin üst düzey eğitimler için hazır hale getirildiğini açıklayan Özaydemir, aynı zamanda Endüstriyel Otomasyon Merkezi için Elektrik-Elektronik Laboratuvarı, Pnomatik/Hidrolik Eğitim Setleri ve yeni bir Robot Eğitim Seti satın alındığını belirtti.

Yatırımla birlikte Merkezlerin ileri seviye otomasyon eğitimleri verebilir düzeye getirildiğini hatırlatan Özaydemir, Kaynak Teknolojileri Merkezi'ne yapılan ilave yatırımla birlikte de İleri Kaynak Teknolojileri Eğitim ve Spektral Analiz üniteleri kurulduğunu açıkladı.(HM)

Editör: TE Bilisim