Eskişehir’de yaz aylarının kavurucu sıcaklarına rağmen çibörek üretimine devam eden Necati Aslan, zorlu hava koşullarına rağmen işine olan bağlılığını sürdürüyor. Sıcaklıkların bazen 38 dereceye ulaştığı dışarıda, çibörek fırınının içindeki ocakla birlikte sıcaklığın 45 dereceyi bulduğunu belirten Aslan, “Sıcak havalarda çalışmak gerçekten zor. Klima biraz ferahlatıyor ama ocağın başında durmak kolay değil” dedi.

Eskişehir’den birlik mesajı: “Geleceği omuz omuza inşa edeceğiz”
Eskişehir’den birlik mesajı: “Geleceği omuz omuza inşa edeceğiz”
İçeriği Görüntüle

"Bu işin ustasından yenmesi gerekiyor"

Tatar kültürünün vazgeçilmez lezzeti olan çiböreğe Eskişehir’in yanı sıra dışarıdan gelen misafirlerin de yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Aslan, “Misafirlerimizin çiböreğe gösterdiği ilgi bizi çok mutlu ediyor, moral veriyor” diye konuştu. Çibörek konusunda kalitenin ve ustalığın önemine de dikkat çeken Aslan, “Bu işin ustasından yenmesi gerekiyor. Her yerde çibörek yenmemeli, gerçek çibörek yapan ustaları tercih etsinler” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA