Demokrat Parti (DP) haftalık pazar toplantısında konuşan İl Başkanı Hüseyin Özcan, Vali Hüseyin Aksoy’a çağrıda bulunarak, “Sayın Valimiz Eskişehir’deki resmi kurumlarda kaç adet resmi araç olduğunu kamuoyuyla paylaşmalı. Resmi plaka taşımayan kiralık araçlar mutlaka açıklanmalı” dedi.

Dutluca Mahallesi’ndeki sel felaketi sorunu çözülüyor Dutluca Mahallesi’ndeki sel felaketi sorunu çözülüyor

İstanbul’da eski bir öğrencisi tarafından öldürülen Okul Müdürü İbrahim Oktugan’ın katledildiğini hatırlatan İl Başkanı Hüseyin Özcan,” Gün geçmiyor ki Türkiye’de bir şiddet haberi karşımıza gelmesin. Çok uzun süredir söyledik, sağlık çalışanlarımıza yapılan şiddetlere neredeyse alıştık. Maalesef rutin bir şey gibi görüyorken, bir okul müdürümüzün katledilmesini izledik. Üstelik bu cinayeti işleyenin Irak vatandaşı olduğunu üzülerek öğrendik. Bunun arkasından da bir müftünün ‘Onlar ensar, onlar misafir. Çok da üstüne gitmeyin’ sözleriyle irkildik. Ey sayın müftü, hangi dinde cinayet iyi karşılanır?” diye sordu.

TATİLE GİDENLER VAR

Türkiye’nin gündeminde olan kamuda tasarruf adımları ile ilgili konuşan Özcan, “DP İl Başkanı olarak Eskişehirimizin Sayın Valisinden bir ricam var. Sayın Valimiz Eskişehir’deki resmi kurumlarda kaç adet resmi araç olduğunu kamuoyuyla paylaşmalı. Özellikle resmi plaka taşımayan kiralık araçlar mutlaka kamuoyuyla paylaşılmalı. Hangi kurum, kaç araç kiralamış? Bunları kim kullanıyor, plakaları nelerdir? Bunları mutlaka yayınlamalıdır. Üstüne üstlük bu araçlara mutlaka ‘Resmi hizmete mahsustur’ yazısı yazılmalıdır sivil plakalı dahi olsa. Vatandaşlar resmi hizmete mi mahsus, keyfi hizmete mi mahsus, bunu vatandaş görmelidir” dedi. Kiralanan araçların bedellerini vatandaşların ödediğini ifade eden Özcan, “Ben biliyorum ki; sivil plakalı kiralık araçlarla tatile gidenleri biliyorum. Çocuklarını okula gönderenleri biliyorum. Eşini iş yerinden aldıranlarını biliyorum. Pazara, çarşıya gidenleri biliyorum. Eğer bir tasarruf yapılacaksa, buradan başlamalıdır” şeklinde konuştu.

Editör: Volkan Kılınç