Eskişehir'de elektrik kesintisi (14 Eylül 2026 Pazartesi)
Eskişehir'de elektrik kesintisi (14 Eylül 2026 Pazartesi)
İçeriği Görüntüle

Esnaf ve sanatkarların katıldığı programda Ahilik kültürünün dayanışma, dürüstlük ve helal kazanç anlayışına vurgu yapıldı.

Ahilik Haftası dualarla başladı

Eskişehir’de her yıl eylül ayının ikinci haftasında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) tarafından düzenlenen Ahilik Haftası etkinlikleri başladı.

Hafta kapsamında Çarşı Camii’nde bir araya gelen esnaf ve sanatkarlar, iş yerlerini açmadan önce dua etti. Programa Vali Yardımcısı Abdülhamid Karaca, İl Müftüsü Muharrem Gül, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, ESOB Başkanı Adnan Karamanlı, birliğe bağlı esnaf odalarının başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı.

“Ahilik köklü bir medeniyet anlayışıdır”

Programda konuşan ESOB Başkanı Adnan Karamanlı, Ahilik kültürünün yalnızca bir esnaf teşkilatı olmadığını belirterek, bu geleneğin dürüstlük, güven, alın teri, dayanışma ve kardeşlik değerlerini bünyesinde barındırdığını söyledi.

Bu yıl Ahilik teşkilatının 839. yılının kutlandığını ifade eden Karamanlı, “Bizler bugün burada, emeğimizin, alın terimizin ve helal kazancımızın bereketlenmesi, esnafımızın işlerinin açılması ve birlik, beraberliğimizin daim olması için toplanarak duamızı edeceğiz. Ahilik Haftamız kutlu olsun. Ahilik kültürünü gelecek nesillere aktarmayı bir görev biliyoruz” dedi.

Ahiliğin önemine vurgu yapıldı

Karamanlı’nın konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Abdülhamid Karaca da günün anlam ve önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak Ahilik kültürünün toplumdaki yerine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Muharrem Gül tarafından esnaf duası yapıldı. Duanın ardından programa katılanlara ikramda bulunuldu.

Etkinlikler 15 Eylül’de devam edecek

Eskişehir’de Ahilik Haftası kapsamında düzenlenecek etkinliklerin devam edeceği bildirildi.

Ahilik Haftası programının 15 Eylül Salı günü Vilayet Meydanı’nda gerçekleştirilecek törenle sürdürüleceği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi