Ancak iki temsilcimiz de sezona kötü başladı. Değişen statüye göre Es Es’in şampiyon olduğu varsayımda 2 takım arasında ciddi bir BAL’da kalma yarışı yaşanacak.

BAL’daki sayı 2’ye düşecek

Bu sezon BAL’da ilimizi 3 takım temsil ediyor. Bu sayı önümüzdeki sezon 2’ye düşecek. Hal böyle olunca takımlar arasında da Bölgesel Amatör Lig’de kalma yarışı yaşanacak. Bu nedenle Demirspor ile Yunusemrespor arasında bu hafta sonu oynanacak maç kritik öneme sahip. Her iki takımın da 3 puanı var. EASKF Başkanı Sadri Atam, geçtiğimiz haftalarda ESTV’de katıldığı 90+3 programında BAL’dan Süper Amatör’e düşme konusuna açıklık getirmişti.

Es Es şampiyon olursa

Atam, “Bu sene BAL’da Eskişehirspor şampiyon olup 3. Lige yükselirse altta 2 takım kalıyor. Demirspor ve Yunusemrespor. Ligdeki sıralamada hangisi üstte kalırsa BAL’da kalacak. Diğer takım Süper Amatör Küme’ye düşecek. Hal böyle olunca Süper’deki şampiyon takım direk BAL’a çıkacak” ifadelerini kullandı.

Bir şampiyon çıkaramazsak

Eskişehir trafiğinde kontrolsüz çıkış kaza getirdi! Eskişehir trafiğinde kontrolsüz çıkış kaza getirdi!

Atam bir diğer ihtimali ise şöyle anlattı, “Bu sene BAL’da ilimizden bir şampiyon çıkaramazsak, örneğin 3 takımımız ligi orta sıralarda bitirdi. 5-6 ve 7 diyelim. En üstteki takım BAL’da kalacak, diğer 2 takım Süper Amatör Küme’ye düşecek. Süper Amatör şampiyonu direk BAL’a çıkacak” dedi. 2 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’te ESOGÜ Stadı’nda Demirspor-Yunusemrespor maçı oynanacak.

Kaynak: Spor Servisi