Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atandı. Söz konusu atamanın ardından Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, kampüste protesto gösterileri gerçekleştirdi. Gösteriler esnasında 159 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına tepki gösteren Eskişehirli üniversite öğrencileri Adalar Porsuk Mevkii'nde toplanarak basın açıklaması yaptı.



Basın açıklaması öncesinde alana LGBT bayrağı sokmak isteyen bir gruba karşı çıkan polis ekipleri, 'Bayrağı alamayız' şeklinde itiraz etti. Emniyet ekipleri ile LGBT üyeleri arasında yaşanan bayrak tartışmasının ardından kısa süreli arbede yaşandı. Araya giren Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan ve Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ortalığı sakinleştirdi. Bayrak alana alınmadan basın açıklaması gerçekleşti.



'ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ AŞAĞI BAKMAZ'

'Melih Bulu inadından vazgeçmelidir ve istifa etmelidir' diyen Sinem Çelebi, 'Kampüsü cezaevine, kışlaya çevirmeye çalışan sarayın polisi, öğrenci arkadaşlarımıza 'aşağıya bak!' diye emirler yağdırdı. Bu da yetmezmiş gibi saldırının ardından 159 arkadaşımız gözaltına alındı. Eskişehir'den Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırmak için buradayız. Ali İsmail'in şehri Eskişehir'den Boğaziçi Üniversitesi'nde direnenlere selam olsun! Dün polisin öğrenci arkadaşlarımıza tavrı ne yazık ki tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Özgür ve özerk olması gereken üniversite kampüsü polislerin tacizleri, hakaretleri, emirleriyle esir alınmaya çalışılmaktadır. 'Aşağı bak!' gibi aşağılayıcı sözler sadece Boğaziçi Üniversitesi'ndeki öğrenci arkadaşlarımıza değil hepimize edilmiştir. Üniversite kampüsleri kışla değildir. Bize boyun eğdirmeye çalışanlara sözümüz şudur: Üniversite öğrencisi aşağı bakmaz, emir almaz, biat etmez. Bu nedenle demokratik, özgür, özerk üniversite için mücadelemizi başımız dik bir şekilde sonuna kadar sürdüreceğiz' dedi.
MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim