Eskişehir'de halkın tercihi ucuz yemek!
Eskişehir'de halkın tercihi ucuz yemek!
İçeriği Görüntüle

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı Kızılinler Mahallesi’nde düzenlenen 3. Kızılinler Bal Kabağı Panayırı’nda, yöre kadınlarının özel bir tarifle hazırladığı bal kabaklı gözleme yoğun ilgi gördü. Alışılmış tatlı tariflerinden farklı olarak tuzla hazırlanan bu gözleme, panayırın en çok konuşulan lezzetlerinden biri oldu.

Tepebaşı Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen panayırda, yerel üreticiler tarafından açılan stantlarda yöresel ürünler, el emeği yiyecekler ve tarım ürünleri satışa sunuldu. Katılımcılar, özellikle kadın üreticilerin kendi yetiştirdikleri kabak ve patateslerle hazırladığı bal kabaklı gözlemenin tadına bakmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

KIZILİNLER YÖRESİNE AİT

“Görenler, ‘Bal kabaklı gözleme tatlı mı?’ diye soruyorlar”
Kızılinlerli üretici Nermin Gençtürk, özel tarifin hikayesini anlatarak şunları söyledi:
“Bu gözlemeyi kendi ürettiğimiz bal kabaklarımız ve patateslerimizle yapıyoruz. Kızılinler yöresine ait bir tarif. Bu yıl bal kabağımızın coğrafi işaretini de aldık, tescillendik. Panayırımız üçüncü kez düzenleniyor, biz de iki yıldır burada gözleme yapıyoruz. Çok seviliyor. Görenler ‘Bal kabaklı gözleme tatlı mı?’ diye soruyorlar ama biz bunu tuzla yapıyoruz. Tadı çok güzel oluyor, alanlar memnun kalıyor ve tekrar geliyor.”

Panayırda bal kabaklı gözlemenin yanı sıra, Kızılinler’in tescilli bal kabağından yapılan reçel, çorba ve tatlı çeşitleri de ziyaretçilere sunuldu.

Kaynak: İHA