CHP İl Başkanı Talat Yalaz, parti binasında yerel seçimler hakkında basın açıklaması yaptı. CHP'nin önemli bir başarıya imza attığını dile getiren Yalaz, parti olarak çok sevinçli ve heyecanlı olduklarını söyledi. Seçim sonuçlarının beklenen bir sonuç olduğunu belirten Yalaz, "Kampanya süreci boyunca sürekli olarak sahadaydık. Vatandaşlarımızdan aldığımız tepkiler, Cumhur İttifakı'na güvenerek oy veren vatandaşlarımızın bize olan dönüşleri, böyle bir sonuçla karşılaşmamızın muhtemel olduğunu bize gösteriyordu. Bu anlamda sonuçlardan son derece memnunuz. Sadece yerel belediyeler anlamında çok büyük bir başarı imzalatarak birçok belediyeyi almakla kalmadık. Bir sonraki genel seçimlerde de çok büyük, ciddi bir umut aşıladık" ifadelerini kullandı.

İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜMÜZ BAŞLADI

1 Nisan itibariyle CHP'nin iktidar yürüyüşünün başladığını dile getiren Yalaz, "4 tane kırsalda mevcut ilçemiz vardı. Mihalıççık'ta aday çıkartmadık. Genel Merkez tarafından da kabul gördü. Orayı da bir kazanım olarak görüyoruz. Seyitgazi, Mahmudiye ve Alpu'da yine ciddi bir oy farkıyla belediyeyi aldık. Han'ı kaybetmemiz tabii üzüntü verici. Sandıkla halkın tercihini yorumlarken dikkatli olmak lazım. Erdal Başkan'a adaylaştırılması anlamında en ufak bir tereddüt yaşamadığımı buradan açık ifade etmek isterim. Çünkü çok iyi bir belediyecilik yaptı. Beylikova, Çifteler ve Sivrihisar'dan dolayı son derece mutluyuz. Çifteler önceki seçimde bir 5 yılını kaybetti. Çifteler bu konuda kesin bir irade ortaya koyarak bu kaybettikleri beş yılı tekrar kazandırabileceklerine inandılar. Çifteler gibi güzel bir ilçeyi çok daha güzel ve hak ettiği şekilde iyi yerlere getireceğini net olarak görüyoruz, inanıyoruz ve güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜM BELEDİYELERİ KAZANACAĞIZ

Henüz alamadıkları belediyeleri bir sonraki seçimde mutlaka kazanacaklarını vurgulayan Yalaz, "Beylikova'da anket yaptık adaydaylığın sürecinde. Anketlerde Hakan Başkan zaten öndeydi. Çok iyi çalıştı. Beylikova'da yaşayan, Beylikova'da ikamet eden, orada avukatlık yapan oranın sorunlarını bilen birisi olarak çözüm önerileri karşılık buldu ve o da hak ettiği şekilde seçimi kazandı. Sivrihisar'a ayrı bir parantez açmak lazım. 74 yıl sonra kazandık. Sivirisar'da bizlere çok fazla mutluluğundan sebep oldu bu durum. Alamadığımız yerlerden dolayı içimizde bir üzüntü var ama bir sonraki yerel seçimlerde orayı da alacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

MECLİS'TE ÜSTÜNLÜK CHP'DE

CHP'nin meclislerde üstünlük sahibi olduğunu söyleyen Yalaz, "Meclis üyeliklerinin bizde olması çok daha önemli ve mutluluk verici. Büyükşehir'de çok ciddi meclisiyle, vizyonuyla, daha önceki deneyimiyle Eskişehir'i bir bütün olarak çok güzel bir şekilde yönetecek. Mecliste herhangi bir sıkıntı olmuş olsa ve üstünlük bizde olmamış olsaydı bu anlamda hareket serbestliği anlamında bazı sıkıntılar doğacaktı" diye konuştu.

HALK İKTİDARA YÜZÜNÜ DÖNDÜ

" Erken seçim istiyoruz" diyen Yalaz, "Emekliler, emekçiler açlık sınırıyla, yoksulluk sınırıyla yüzleşmek durumunda. Bunun sandığa yansımasını tüm Türkiye'de net olarak gördük. Buradaki adresin Cumhuriyet Halk Partisi olması çok önemlidir. Çok net bir şekilde erken seçim istiyoruz. Bu seçim iktidar için güven oylamasıydı. İktidar bu güven oylamasını geçememiştir. İktidar genel seçimlerin üzerinden 1 yıl geçmediği halde çok ciddi oy kaybına uğramıştır. Halk artık iktidara yüzünü dönmüştür. Halk yeni bir yüz istemektedir. Yeni bir yönetim anlayışı, halkçı, sosyal, onların derdine derman olabilecek, onlarla birlikte üzülüp onlarla bile sevinebilecek bir yönetim istemektedir. Saraya kapananlar, halktan kopuk olanlar, halkın derdine kulağını tıkayanlar, halkın içinde bulunduğu durumu hiçbir şekilde önemsemeyenler artık bu ülkeyi yönetemezler. İktidara sarı kart gösterin dedik ama halk kırmızı kart göstermiştir" şeklinde konuştu.

Eskişehir’de şarküteri işletmelerine eğitim Eskişehir’de şarküteri işletmelerine eğitim

GENEL SEÇİM SÜRECİNİ BAŞLATIYORUZ

Tüm il ve ilçe örgütlerinin özveriyle çalıştığını ifade eden Yalaz, "Burada Kazım Başkan'ın da hakkını teslim etmek lazım. Ben kongreyi kazandıktan sonra farklı bir adayı desteklediği halde bana ve yönetimime kucak açtı. Ahmet Başkan ile birlikte bu sürecin ciddiyetini anlayarak kol kola girdiler. Eskişehir'in bütün bileşenleri, Cumhuriyet Halk Partisi bileşenleri, aktörleri kol kola girdiler. CHP bundan sonra da emekçinin, işçinin, emeklinin derdine çare olmaya, emeklinin, işçinin ve diğer ezilen bütün kesimlerin sesi olmaya ve onlar için umut aşılamaya, onların umudu anlamında adres olmaya devam edecektir. Ve bir sonraki yürüyüş iktidar yürüyüşüdür. Bir seçim biter, bir seçim başlar. Biz bayramdan sonra ivedilikle genel seçim sürecini başlatıyoruz. Erken seçim olsun, olmasın. Sanki seçim atmosferi bitmemiş gibi, sanki kısa bir süre sonra seçim varmış gibi bütün örgütü aktive ederek çalışmaya devam edeceğiz. Hep sokaklarda olacağız, hep halkımızın yanında olacağız, hep onların sesi solu olacağız" diye belirtti.

Kaynak: Sümeyra Balcı