Piyasada yaşanan bozuk para sıkıntısı esnafı da zora sokuyor. Merkez Bankası’na bozuk para geldiğini öğrenen Eskişehir esnafı, banka önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Büyük çanta ve poşetlerle hatta market arabasıyla gelen esnaflar, saatlerce bozuk para alabilmek için sıra bekledi.

Esnaflar, erken saatlerde geldikleri Merkez Bankası önünde metrelerce madeni para kuyruğu oluşturdu. Özellikle son aylarda bozuk para sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen esnaflar, neredeyse 2 ayda bir bu durumun yaşandığını ve yetkililerin bir an önce çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.

Serkan Balcı: “Sabah saat 8’de buraya geldik. 8’den beri bekliyoruz. Bozuk para sıkıntısından dolayı esnaflar olarak çok mağduruz. Yaklaşık 1 buçuk yıldır Merkez Bankası bozuk parayı çok az temin ediyor. Biz de alamıyoruz. Doğal olarak zor durumdayız.”

Mustafa Gazalcı kitaplığı açıldı Mustafa Gazalcı kitaplığı açıldı

İsmail Alkan: “9’dan beri burada bekliyoruz. 2 ayda bir böyle bir problem yaşanıyor. Market sektöründe çalışıyoruz ve bozuk paraya ihtiyacımız oluyor.”

Mustafa Tek: “Yarım saattir bekliyoruz. Esnafız. Para bozduracağız. Hatıra parayı da bugün dağıtıyorlar. Biraz daha kolaylık yapsalar, vezne açsalar esnaflara ve fazla beklemesek daha iyi olacak. 6 aydır falan bozuk para bulamıyoruz. Bankada da olmuyor.”

Osman Çetin: “Yarım saat oldu geleli. Marketim var. 6-7 aydır hatta belki daha fazla bir zamandır para sıkıntısı yaşıyoruz. Bol miktarda bozuk para piyasaya sürülürse sıkıntı giderilir. Piyasada çok sıkıntı var. Genelde bütün esnaflar zorluk yaşıyor.”

Kaynak: BERİVAN HALİS