Eskişehir'in Kırmızı Toprak Mahallesi Tarlabaşı Sokak sakinleri yaklaşık 4 yıldır hemen her gün yazılan trafik park cezalarıyla başı dertte. Öyle ki aynı sokakta oturduğu iddia edilen fahri trafik müfettişi bölge sakinlerinin kabusu oldu. Hemen her gün yazılan cezalardan dolayı 'Artık Yeter' diye haykıran mahalle sakinleri yetkililere çağrıda bulundu.

Milli atlet Eda Nur Tulum Eskişehir'i gururlandırdı Milli atlet Eda Nur Tulum Eskişehir'i gururlandırdı

"GECE GÜNDÜZ CEZA YAZILIYOR"

Mahalle sakinleri olarak şikâyetini dile getiren Cengiz Görür, "Biz mahalle sakinleri olarak şu anda fahri müfettişten şikayetçiyiz. Neden şikayetçiyiz? Sürekli  150 metrelik bir  mesafeden dolayı ceza yiyoruz. Bu adam kimse görevden alınsın veya yetkisi alınsın. Sabahın 6'sında 5'inde 3'ünde gecesi gündüzü ceza yazılıyor. Kapımızın önünde ceza yiyoruz. Komşumuz 25 bin TL ceza yemiş. Bu Allah'tan reva mı? Madem böyle bir şey yapıyorsa bize söylesin, kardeşim koymayın tamam koymayabiliriz.  kapımızın önüne girip çıkmakta mı ceza?
Trafik kurallarında engelli park yerine koymuş olsak bile 15 dakika veya 20 dakika müsaade ediliyor. Bu kadarını yapmasına gerek yok, bizim her arabamızda cep telefonu numaralarımız var" dedi.  

"ELİMDE YÜKSEK MİKTARLARDA 7 TANE CEZAM VAR"

Tarlabaşı Sokağa bir yakınına misafir olarak gelen Serdar Ulu, "Ben bu mahalleye misafir olarak geliyorum ve her geldiğimde ceza yiyorum. Şu anda elimde yüksek miktarlarda 7 tane cezam var. Bunu yapan arkadaşın işi gücü yok. Bu mahalleye kim arabasını koyarsa sürekli fotoğraf çekip yolluyor. Böyle bir sorunumuz var ve bunu yapan kimse bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

"25 BİN CEZA ÖDEDİM"

Yüksek miktarda ceza yiyen mahalle sakini Erol Ermiş, "Yaklaşık 4-5 yıldır evimin önü olmasına rağmen uyarılmadan sürekli ceza yiyorum. Yani 25 bin TL ve belki daha fazlası ceza ödedim. Bu resmi evraklarla da kanıtlıdır. Yani yeter artık ya yeter buna bir yetkililerin çözüm üretmesini bekliyoruz. Ve aracım çekildi bir kere ki normalde kanunda ana yolda olması gerekiliyor ki aracım çekilsin. Ama benim aracım ara sokaktan çekildi. Bu da resmi kayıtlarımda belgeli bir şekilde var" şeklinde konuştu.

Muhabir: Şener Çetin - Emrah Köse