Hastane personeli mevcut idarecileri göreve davet ederek yönetmelik ihlalinden de vazgeçilmesini istediler.
Hastane çalışanlarının sağlığı bozuldu. Nöbet krizinin yaşlandığı Eskişehir Şehir Hastanesi çalışanları yaşadıkları soruna bugüne kadar kalıcı bir çözüm üretilmemesinden dert yandı. Her gün binlerce kişinin çeşitli rahatsızlıklarından dolayı tedavi olmaya geldiği Şehir Hastanesinin çeşitli birimlerinde görev yapan hemşireler, daha önceden bildirilmeyen ve son anda belirlenen nöbet listeleri yüzünden mağdur duruma düştüklerini söylediler. Hastanede ciddi bir idari krizin hakim olduğuna dikkat çeken sağlık çalışanları yaşadıkları sorunu defalarca gündeme getirmelerine rağmen seslerinin duymazlıktan gelindiğini ifade ettiler.

Hastanedeki nöbetlerinin son anda belirlenip kendilerine cep telefonu mesajı ile bildirildiğini ve bu yüzden de büyük bir sıkıntıyla karşılaştıklarını belirten hemşireler “Nöbet planlamaları yönetmeliğine kesinlikle uyulmuyor. Dikkate alınmayıp aykırı bir şekilde hareket ediliyor. Yönetmeliğe göre nöbet listeleri her ay belirlenmesi gerekirken, genellikle gece saat 23.00’den sonra anlık mesajlarla bizlere bildiriliyor. Bu yüzden aylardan beri evlerimizde hazır kıta bekler gibi her an mesaj atılacak diye oturuyoruz. Bu uygulama yüzünden dinlenme sürelerimiz yok oluyor. Aile hayatımız sosyal yaşam gibi birçok hakkımız elimizden alınıyor hatta gasp ediliyor. Yataklı tedavi kurumları yönetmeliğinde nöbet listeleri aylık olarak hazırlanır maddesi hiçe sayılıyor. İdarecilerin bu tavrı yüzünden biz çalışanlar başta olmak üzere hastalar hatta yakınları bile mağdur ediliyor. Yönetmelik hükmü resmen ihlal ediliyor. Böyle de idarecilik olmaz olsun. Kendilerini idareci olarak görenler makamlarında oturmaktan başka bir işe yaramıyor. Hastalar mağdur ediliyor. Vatandaşa gereken önem bile verilmiyor. Düzensizliğin temelinde hastane yönetiminin beceriksizliği yatıyor. Personeli bilinçli görevlendirme yetenekleri olamayan bu idareciler çok geniş kapsamlı ve uzun süreli bir eğitim semineri verilmelidir. Çalıştığımız kurumda yine idareciler tarafından hiçe sayılan yönetmeliğe uyulmasını bu konuda da gereken neyse bir an önce yapılmasını istiyoruz” şeklinde Şehir Hastanesi idarecilerini göreve davet ettiler.
VATANDAŞTA İSYAN ETTİ
Eskişehir Şehir Hastanesinde yatarak tedavi gören hasta ve yakınları da sürekli yaşanan nöbet sorunu yüzünden kendilerinin de mağdur edildiğini söylediler. Tedavi gördükleri servislerde görevli hemşireleri yerinde bulamadıklarından dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirten hasta ve yakınları “Nöbetçi hemşireler sürekli değişiyor. Servislere gelen hemşirelerin nöbetlerinde yapılan sürekli ve zamansız değişim sebebiyle hastalarımızın durumunu takip edemiyor ve öğrenemiyoruz. Bu konuda biran önce sağlık hizmetinin verildiği hastanede sağlıklı bir şekilde nöbet listesinin oluşturulmasını böylelikle yaşadığımız sıkıntının giderilmesini istiyoruz” şeklinde çağrıda bulundular.

