Eskişehir’in en merkezi noktalarından biri olan Taşbaşı Kültür Merkezi önünde yaya alanına araçların park etmesi dikkat çekti. Yaya geçişi için ayrılan bölümün araç tarafından kapatılması, hem trafik düzenini bozdu hem de yayaların güvenliğini tehlikeye attı.
ARAÇ YOĞUNLUĞU NEDEN OLUYOR
Özellikle yoğun insan hareketliliğinin yaşandığı bölgede, araçların yaya yoluna park etmesi vatandaşların geçişini zorlaştırıyor. Engelli bireyler, çocuk arabalarıyla ilerleyenler ve yaşlılar için bu tür ihlaller daha büyük sorun oluşturuyor.
Taşbaşı çevresindeki araç yoğunluğu nedeniyle sık sık rastlanan bu görüntü, şehirdeki park alanı sorununu da bir kez daha gündeme getiriyor. Yaya önceliğinin göz ardı edilmesi, hem şehir estetiğini hem de günlük yaşam düzenini olumsuz etkiliyor.