Kış hazırlıklarının vazgeçilmezi olan kurutulmuş biber, sadece yemeklere lezzet katmakla kalmıyor; sağlığa da pek çok fayda sağlıyor. Eskişehir’de pazarlarda ve aktar raflarında yerini alan kurutulmuş biber, doğal yapısıyla bağışıklığı güçlendiriyor.
Uzmanlar, biberin kurutulma sürecinde besin değerini büyük oranda koruduğuna dikkat çekiyor. Kurutulmuş biberin A, C ve E vitaminleri bakımından zengin olduğunu belirten beslenme uzmanları, düzenli tüketimin vücut direncini artırdığını ve özellikle kış aylarında soğuk algınlığına karşı koruyucu etki gösterdiğini ifade ediyor.
SOFRALARIN GÖZDESİ HALİNE GELDİ
Ayrıca antioksidan özelliği sayesinde hücre yenilenmesini destekleyen kurutulmuş biberin, sindirim sistemini düzenlediği ve metabolizmayı hızlandırdığı da biliniyor.
Hem dolma içi olarak hem de yemeklerde baharat niyetine kullanılan kurutulmuş biber, doğal ve katkısız yapısıyla son yıllarda yeniden sofraların gözdesi haline geldi.

