Araçtaki şüphelilerin yaya olarak da kaçmaya çalıştığı olayda, otomobilden atılan çantadan uyuşturucu madde çıkarken sürücüye 515 bin lira trafik cezası uygulandı.

Polisin dur ihtarına uymadı

Olay, Tepebaşı ilçesi Uluönder Mahallesi 3070. Sokak’ta meydana geldi. Polis ekiplerinin kontrolü sırasında “dur” ihtarına uymayan İsmet Y. idaresindeki 06 YB 2277 plakalı otomobil, hızla bölgeden uzaklaştı.

Polis ekiplerinin takibe aldığı araç, yaşanan kovalamacanın ardından Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü 1 Caddesi’nde durduruldu.

Bu kez yaya olarak kaçmaya çalıştılar

Otomobilin durdurulmasının ardından araçta bulunan İsmet Y. (37) ile Aleyna A. (29), bu kez yaya olarak kaçmaya çalıştı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle iki şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı.

Araçtan atılan çanta bulundu

Ekiplerin yaptığı incelemede, şüphelilerin otomobille kaçtıkları sırada araç camından bir çanta attıkları belirlendi. Çantanın bulunması için çalışma başlatan ekipler, çantayı İstasyon Caddesi üzerinde buldu.

Eskişehir’de metil alkol davasında yeni gelişme: Savcı ceza istedi
Eskişehir’de metil alkol davasında yeni gelişme: Savcı ceza istedi
İçeriği Görüntüle

Çantada yapılan aramada narkotik madde ele geçirildi.

Sürücüye 515 bin lira ceza

Öte yandan araç sürücüsü İsmet Y.’nin ehliyetine daha önce mahkeme kararıyla el konulduğu ve bu nedenle ehliyetsiz olduğu tespit edildi.

Sürücüye, 5 farklı trafik kanunu maddesi kapsamında toplam 515 bin lira para cezası uygulanırken, trafiği tehlikeye soktuğu gerekçesiyle hakkında adli işlem başlatıldı.

Otomobil ise bağlanarak otoparka çekildi. Olayla ilgili araç sürücüsü İsmet Y. ile yolcu Aleyna A.’nın gözaltındaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi