Kentte seçim maratonunu 3 Ekim’de Eskişehir Ticaret Borsası başlatacak. Ticaret Borsası’nda mevcut Başkan Ömer Zeydan ile adaylığını açıklayan Ahmet Oğuz başkanlık için yarışacak.
İlk genel kurul 3 Ekim’de
TOBB bünyesinde faaliyet gösteren Eskişehir’deki meslek odalarında olağan genel kurul heyecanı yaşanacak. Edinilen bilgilere göre kentteki seçim sürecinin ilk adresi Eskişehir Ticaret Borsası (ETB) olacak.
Ticaret Borsası’nın olağan genel kurulunun 3 Ekim 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilmesi planlanıyor. Genel kurul kapsamında borsa bünyesinde yer alan 8 meslek komitesinin temsilcileri, kendilerini temsil edecek başkan ve yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesi için oy kullanacak.
Ticaret Borsası’nda iki aday yarışacak
Eskişehir Ticaret Borsası’ndaki seçimlerde başkanlık yarışı iki aday arasında geçecek. Mevcut Başkan Ömer Zeydan, yeniden başkanlık için aday olurken, Ahmet Oğuz da başkanlığa adaylığını açıkladı.
Böylece ETB seçimlerinde iki isim başkanlık koltuğu için üyelerin karşısına çıkacak.
ESO ve ETO’da seçim tarihleri belli oldu
Eskişehir Ticaret Borsası’nın ardından kentteki diğer önemli meslek kuruluşlarında da genel kurul süreci gerçekleştirilecek.
Eskişehir Sanayi Odası’nın (ESO) genel kurulu 6 Ekim 2026 Salı günü, Eskişehir Ticaret Odası’nın (ETO) genel kurulu ise 10 Ekim 2026 Cumartesi günü yapılacak.
Edinilen bilgilere göre ESO ve ETO’da başkanlık seçimleri için şu ana kadar tek aday bulunuyor.
Eskişehir’de seçim takvimi
TOBB’a bağlı kentteki önemli meslek kuruluşlarında genel kurul tarihleriyle birlikte seçim takvimi de netleşmiş oldu. İlk olarak Ticaret Borsası’nda başlayacak süreç, Sanayi Odası ve Ticaret Odası genel kurullarıyla devam edecek.
Seçimlerde oda ve borsaların yeni dönem başkan ve yönetimlerinin belirlenmesi bekleniyor.




