Eskişehir'de kilosu 240 TL' den satılan kestaneyi almak ise vatandaşlar tarafından artık lüks sayılıyor. Sevmeyeni yok denecek kadar az olan kestanenin fiyatını gören vatandaşlar ise “Parası olan yiyecek olmayan yiyemeyecek” diyerek fiyatlara karşı tepki gösteriyor. 

"Dün başardık bugün de başaracağız!" "Dün başardık bugün de başaracağız!"

VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ!

Eskişehir'de kestane satışı yapan Recai Polat, fiyatların artmasının sebebinin piyasada kestanenin olmayışı olduğunu ifade ederek, "Kestanenin kısıtlı oranda üretimi var. Mevsimlerin değişmesi, yağmurun olmayışı bunlar etken tabi ki bundan dolayı maliyetler artınca fiyatlar da biraz yüksek oldu. Geçen seneye nazaran yüzde 50 fark var arada. Geçen sene 120 TL 150 TL arasıydı. Bu sene 240 TL'ye kadar çıktı" dedi. 
Vatandaşların fiyatlarından artmasından şikayetçi olduğunu belirten Polat, “ Vatandaşlar her zaman fiyatın yükselmesinden şikayetçi ama bizim alış fiyatımız da yüksek. Onun için vatandaş artık bütçesine göre alabiliyor. Geçen sene 1 kilo alan vatandaş bu sene yarım kilo yada 250 gr alabiliyor. Herkes kesesine göre alışveriş yapıyor” diye konuştu.
Kestane alırken dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çeken Polat, “Kestane seçerken iriliğine ve yerli olmasına dikkat edilmeli .Dışarıdan gelen ithal kestanelere göre İnegöl kestanesi daha iyidir mesela ithal kestaneler kolay soyulmaz,  ne kadar uğraşırsan uğraş kabukları çıkmaz. Vatandaşlar mümkün olduğu kadar yerli kendi ürünümüzü, İnegöl kestanemizi almayı tercih etsinler” diyerek vatandaşları uyardı.

Kaynak: Sümeyra Balcı