Eskişehir'deki park sorunu polisi de isyan ettirdi
Eskişehir'deki park sorunu polisi de isyan ettirdi
İçeriği Görüntüle

Uzun yıllardır hızlı, pratik ve uygun fiyatlı bir seçenek olarak bilinen tantuni, Eskişehir’de 100 TL’lik fiyatıyla dikkat çekiyor. Sokak lezzetleri arasında önemli bir yere sahip olan tantuni, son zamlarla birlikte artık “ucuz” tanımının dışına çıkmış durumda.

Esnaf maliyet artışına işaret ediyor

Tantuni satışı yapan esnaf, fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. Özellikle et fiyatlarındaki yükseliş, işletme giderleri, kira ve enerji maliyetleri, ürün fiyatlarına doğrudan yansıyor. Esnaf, mevcut koşullarda eski fiyatlarla satış yapmanın mümkün olmadığını ifade ediyor.

Vatandaş bütçesi zorlanıyor

Vatandaşlar ise tantuninin geçmişte daha erişilebilir bir atıştırmalık olduğunu hatırlatıyor. Günlük harcamalarda önemli bir kalem haline gelen sokak lezzetlerindeki bu artışın, özellikle öğrenciler ve dar gelirli vatandaşlar için bütçeyi zorladığı dile getiriliyor.

Sokak lezzetleri de zamdan kaçamadı

Tantunideki fiyat artışı, genel olarak sokak lezzetlerinde yaşanan yükselişin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Daha önce hızlı ve ekonomik bir alternatif olan ürünlerin, artan maliyetler nedeniyle artık daha sınırlı tüketildiği görülüyor.

Muhabir: Ali Çalık