Yeni sistemle vatandaşlar, Sumatik noktalarına gitmeden Android ve iOS telefonları üzerinden su yükleyebilecek.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, 2026 Eskişehir Yılı kapsamında verilen sözlerden birinin daha hayata geçirileceğini açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ünlüce, online su yükleme hizmetinin 26 Ekim’de başlayacağını bildirdi.

Sumatik’e gitmeden su yüklenebilecek

Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) tarafından kurumun kendi mühendislik ve AR-GE birikimiyle geliştirilen ES2026 Yeni Nesil Sayaç ve Online Su Yükleme Sistemi sayesinde vatandaşlar, su yüklemek için Sumatik noktalarına gitmek zorunda kalmayacak. Yeni uygulamayla Android ve iOS işletim sistemine sahip telefonlar üzerinden online su yükleme işlemi yapılabilecek.

Eskişehir'de KPSS'ye geç kaldı, görevini yapan gazeteciye saldırdı
Eskişehir'de KPSS'ye geç kaldı, görevini yapan gazeteciye saldırdı
İçeriği Görüntüle

“Eskişehir’imize hayırlı olsun”

Projenin Eskişehir’in teknoloji üretme gücünü ortaya koyduğunu belirten Başkan Ayşe Ünlüce, sistemin hayata geçirilmesinde emeği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Ünlüce, paylaşımında yeni hizmetin Eskişehir’e hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: Haber Merkezi