Hava ikmalde görev yapan gönüllü işçiler tarafından 2017 yılında kurulan dernek, bugüne kadar binlerce ihtiyaç sahibine ulaşan yardım faaliyetleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Odunpazarı ilçesinde açılan yeni şube ile birlikte bu faaliyetlerin daha sistematik bir yapıya kavuşturulması amaçlanıyor.

Her Ay Yüzlerce Aileye Destek

Dernek yetkilileri, şu anda her ay 550’den fazla yetim ve ihtiyaç sahibi aileye düzenli olarak erzak kolisi ve çeşitli yardımlar ulaştırıldığını belirtti. Ayrıca toplamda 1300’ü aşkın ihtiyaç sahibi aileye farklı kalemlerde destek sağlandığı ifade edildi.

Yeni Şube ile Daha Pratik Hizmet Hedefi

Yeni açılan şubenin, ihtiyaç sahiplerinin belirli günlerde davet edilerek erzak kolisi, adak ve kurban eti gibi yardımlara daha kolay ulaşmasını sağlayacağı bildirildi. Yetkililer, yardım sürecinin daha düzenli ve pratik bir yapıya kavuşturulacağını vurguladı.

Eskişehir'de bugün hava durumu (22 Mayıs 2026 Cuma)
Eskişehir'de bugün hava durumu (22 Mayıs 2026 Cuma)
İçeriği Görüntüle

“Daha Ulaşılabilir Yardım Sistemi Kuruyoruz”

Dernek Başkanı Önder Kaya, yaptığı açıklamada yardım faaliyetlerini daha sistematik hale getirmeyi amaçladıklarını belirterek, mahalle bazlı şubelerle hem ihtiyaç sahiplerinin hem de hayırseverlerin daha kolay erişebileceği bir yapı oluşturmak istediklerini ifade etti. Kaya ayrıca destek veren bağışçılara teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi