Gelişigüzel park edilen araçların hem bölgedeki çalışmaları aksattığı hem de vatandaşların ulaşımını zorlaştırdığı belirtildi.
Park yasağına rağmen araç yoğunluğu
Uluönder Mahallesi’nde sağlık hizmeti veren Yunus Emre Devlet Hastanesi çevresinde yaşanan araç parkı sorunu yeniden gündeme geldi.
Hastane çevresinde araçların gelişigüzel şekilde bırakılması nedeniyle bölgenin adeta açık otoparka dönüştüğü belirtilirken, park yasağına rağmen sürücülerin araçlarını yasaklı alanlara bıraktığı ifade edildi.
İnşaat alanı da otoparka döndü
Hastanenin çevresinde yeni hizmet binasının yapım çalışmalarının sürdüğü boş alanın da araç sahipleri tarafından park yeri olarak kullanıldığı belirtildi.
Park yasağı levhalarının bulunduğu alana bırakılan ve uzun süre kaldırılmayan araçların, devam eden inşaat çalışmalarını olumsuz etkilediği bildirildi.
Esnaf ve vatandaşlar tepkili
Bölgede yaşanan park sorununun yalnızca inşaat çalışmalarını değil, çevredeki esnafı ve yayaları da olumsuz etkilediği ifade edildi.
Kent genelinde trafik ve yaya güvenliğini sağlamak amacıyla getirilen park yasaklarına uyulmamasının benzer sorunları beraberinde getirdiği belirtilirken, vatandaşlar denetimlerin artırılmasını istiyor.
Yetkililerden sürücülere çağrı
Yeni hizmet binasının inşaatını sürdüren firma yetkilileri de bölgede yaşanan araç yoğunluğuna dikkat çekerek sürücülere çağrıda bulundu.
Çalışmaların aksamaması ve bölgede güvenli ulaşımın sağlanabilmesi için park yasağı bulunan alanlara araç bırakılmaması istendi.


