5-14 yaş grubundaki çocuklara yönelik eğitimlerle suyun önemi anlatılırken, geleceğin “Su Kahramanları” yetiştiriliyor.
Çocuklara erken yaşta su bilinci kazandırılıyor
İklim değişikliği ve kuraklıkla birlikte su kaynaklarının korunması giderek daha önemli hale gelirken, ESKİ Genel Müdürlüğü de su tasarrufu konusunda çocuklara yönelik çalışmalarına devam ediyor.
“Su Tasarrufu ve Bilinçli Su Tüketimi” eğitimlerinde çocukların yaş gruplarına uygun ve anlaşılır içeriklerle suyun yaşam için taşıdığı önem anlatılıyor. Eğitimlerle çocukların günlük yaşamlarında suyu daha bilinçli kullanmaları ve su kaynaklarının korunmasına katkı sağlamaları hedefleniyor.
Program kapsamında çocuklara su kaynaklarının korunması, tatlı su kaynakları, Eskişehir’in içme ve kullanma suyu kaynağı Porsuk Barajı, su ayak izi ve günlük hayatta uygulanabilecek tasarruf yöntemleri hakkında bilgiler veriliyor. Su kıtlığının gelecekte oluşturabileceği sorunlar da çocukların anlayabileceği şekilde ele alınıyor.
Suyun kaynaktan musluğa yolculuğunu görüyorlar
“Su Kahramanları” eğitimleri yalnızca sınıf ortamındaki anlatımlarla sınırlı tutulmuyor. Program kapsamında çocuklar, ESKİ İçme ve Kullanma Suyu Arıtma Tesisi’ni de ziyaret ediyor.
Tesiste suyun kaynaktan alınmasından arıtılmasına ve sağlıklı şekilde musluklara ulaştırılmasına kadar geçen süreç çocuklara uygulamalı olarak gösteriliyor. Böylece çocukların suyun evlere ulaşmasının ardındaki süreci yakından tanımaları ve suyun sınırlı bir doğal kaynak olduğunu kavramaları amaçlanıyor.
Hedef, tasarruf kültürünü yaygınlaştırmak
ESKİ Genel Müdürlüğü, çocuklarda oluşturulan su bilincinin ailelere ve topluma da yayılarak kalıcı bir tasarruf kültürüne dönüşmesini hedefliyor.
“Su Gelecek Nesillerden Emanettir” anlayışıyla sürdürülen çalışmalarla, Eskişehir’in su kaynaklarının korunmasına yönelik sorumluluk bilinci taşıyan yeni nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.
Eğitimler ücretsiz
Okullar ve gruplara yönelik düzenlenen eğitim programı ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Programa katılan gruplara ESKİ Genel Müdürlüğü tarafından servis imkânı da sağlanıyor.
Eğitimlere katılmak isteyen okul ve grupların önceden randevu alması gerekiyor. Bilgi ve başvuru için 0222 324 30 20 numaralı telefondan 1618 ve 1529 dahili hatları üzerinden ya da Instagram ve Facebook’ta @eskisukahramanlari hesaplarından iletişime geçilebiliyor.




