Eskişehir'de aileler ve adaylar, üniversite hayaline ulaşmak için kritik öneme sahip sınav öncesinde sınav merkezlerinde yoğunluk oluşturdu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) takvimine göre düzenlenen YKS kapsamında, Eskişehir’de bulunan Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde hareketlilik dikkat çekti. Araç ve yaya trafiğinin artmasıyla kampüs içerisinde yoğunluk oluşurken, adayların heyecanına aileleri de ortak oldu.

Eskişehir'de binlerce aday üniversite için ter döktü!
Eskişehir'de binlerce aday üniversite için ter döktü!
İçeriği Görüntüle

Bazı veliler sınav alanı çevresinde katlanır sandalye ve masalarla beklerken, bazı annelerin ise çocuklarının başarısı için Kur’an-ı Kerim okuduğu görüldü.

“Koş, ben mi koşacağım peşinden” Dikkat Çekti

Sınav saatinin yaklaşmasıyla birlikte adaylar salonlara alınmaya başlandı. Görevliler, kimlik ve sınav giriş belgelerini titizlikle kontrol etti.

Bu sırada bir adayın son anda sınava yetişmesi sırasında yakınının, “Koş, ben mi koşacağım peşinden” diyerek tepki göstermesi dikkat çekti. Sınava yetişmeye çalışan adayın ise acele sırasında dengesini kaybetme tehlikesi yaşadığı görüldü.

Saat 10.00 itibarıyla sınav salonlarının kapıları kapatılırken, YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15’te başladı.

YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise yarın gerçekleştirilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ