Eskişehir’in en işlek noktalarından biri olan Mustafa Kemal Atatürk Caddesi’ne yerleştirilen dubalar şehirde yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı karar doğrultusunda hayata geçirilen uygulama, sürücülerin hatalı dönüş yapmasını önlemeyi hedefliyor. Ancak dubaların yol boyunca devam etmesi, hem vatandaşlar hem de siyasiler tarafından eleştirildi.

Eskişehir'de ağaçta mahsur kalan kediyi itfaiye kurtardı
Eskişehir'de ağaçta mahsur kalan kediyi itfaiye kurtardı
İçeriği Görüntüle

ACİL DURUM ARAÇLARI İÇİN CİDDİ SORUN OLUŞTURUYOR

AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, bugün Eskişehir Halk Kütüphanesi önünde basın açıklaması yaparak düzenlemeyi sert bir dille eleştirdi. Albayrak, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin trafiği rahatlatma adına somut bir adım attığını görmedik. Aksine bisiklet yolları ve dubalarla yolları daha da sıkıştırıyorlar. Atatürk Caddesi’ne konulan dubalar yüzünden vatandaşlar akşam saatlerinde sola dönemiyor. Dün burada bir ambulans sıkışıp kaldı. Bu dubaları boydan boya yapmanın anlamı ne?” ifadelerini kullandı.

Kararın kamuoyunda da farklı değerlendirmeler aldığını belirten Albayrak, “Belediye, işine geldiğinde UKOME’yi öne sürüyor, işine geldiğinde ‘biz yaptık’ diyor. Bu mantık yanlıştır. CHP’li yöneticiler ve milletvekilleri de gelsin, vatandaşın yaşadığı sıkıntıyı burada görsün” diyerek tepkisini dile getirdi.

Öte yandan bazı vatandaşlar, uygulamanın muhtemel kazaların önüne geçeceğini savunurken, kimileri de trafiği daha da sıkışık hale getirdiğini ve özellikle acil durum araçları için ciddi sorun oluşturduğunu öne sürüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ