Eskişehir’de de kar yağışı ve soğuk havanın özellikle yüksek ve kırsal bölgelerde etkisini artırmasıyla birlikte yeni tedbirler alındı.
5 ilçede taşımalı eğitime 1 gün ara
Edinilen bilgilere göre, Eskişehir’in Sivrihisar, Seyitgazi, Günyüzü, Çifteler ve Mihalıççık ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Kar yağışı, don ve buzlanma riskinin ulaşımı olumsuz etkilemesi nedeniyle kararın alındığı öğrenildi.
Diğer ilçeler için karar yok
Öte yandan, belirtilen ilçeler dışında kalan Eskişehir merkez ve diğer ilçelerde şu an için eğitime ara verilmesine yönelik herhangi bir karar bulunmadığı ifade edildi. Yetkililer, hava şartlarının seyrine göre yeni değerlendirmelerin yapılabileceğini bildirdi.
Yetkililerden dikkat çağrısı
Yetkililer, özellikle sabah ve gece saatlerinde buzlanma riskine karşı sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Hava koşullarına ilişkin gelişmelerin yakından takip edilmesi istendi.




