“Halka rağmen yasa yapılmaz, yapılsa da meşru olmaz” diyerek tepki gösteren platform üyeleri, 28 Eylül’de Muğla’da düzenlenen mitinge katıldı. “Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz - Toprağımızı Vermiyoruz” sloganlarıyla bir araya gelen çevreciler, miting öncesinde Akyaka Azmak Nehri’nde tekne turu yaparak siyanürlü altın madenciliğine karşı mesaj verdi.

Eskişehir'de dev elektrik kesintisi: 7 ilçeye dikkat!
Eskişehir'de dev elektrik kesintisi: 7 ilçeye dikkat!
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2025 09 30 At 17.21.41 (1)

Eskişehir’de Ekokırıma Karşı Mücadele

Platform üyeleri, Eskişehir’de planlanan ekokırım ve ekoyıkım projelerine karşı toplumsal bir bilinç oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı. Çevreciler, maden şirketlerinin projelerine karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

Ulusal Dayanışma Vurgusu

Eskişehirli çevreciler ayrıca, Türkiye’nin dört bir yanındaki çevre örgütleriyle birlikte oluşturulan “Toprağımızı Vermiyoruz” kampanya grubuyla dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi