Genç ekip, aylar süren yoğun hazırlığın ardından elde ettikleri başarıyla hem okullarını hem de Eskişehir’i gururlandırdı. Yaz tatilinde de çalışmalarına ara vermeyen ekip, okulun atölye ve laboratuvarlarında teknik uygulamalarla dolu bir hazırlık süreci yürüttü. Öğrenciler, elektrik tesisatı uygulamaları, pano bağlantıları, sistem kurulumları ve arıza tespiti gibi konularda pratik çalışmalar yaptı.
Mentör öğretmenleri rehberliğinde disiplinli şekilde ilerleyen “Faz Ekibi”, teorik bilgilerini saha uygulamalarıyla pekiştirerek yarışmaya eksiksiz hazırlandı. Proje tabanlı öğrenme, güvenli tesisat uygulamaları ve enerji analizi gibi alanlara da özel önem verildi.
3,5 Saatlik Zorlu Finalde Büyük Başarı
İstanbul’da gerçekleştirilen final etabında, sekiz takım arasından yarışan Eskişehirli öğrenciler, 3,5 saat süren uygulama görevinde teknik bilgi, hız ve takım uyumu bakımından jüri üyelerinden tam not aldı. Bu performans, ekibe Türkiye birinciliğini getirdi.
Takım üyeleri, elde ettikleri bu başarının ardından gözlerini şimdiden TEKNOFEST 2026 yarışmasına dikti.

“Çok Çalıştık, Karşılığını Aldık”
Ekip danışmanı ve okulun Elektrik-Elektronik Teknolojisi öğretmeni Mustafa Gedik, güçlü rakipler arasından birinci olmanın gurur verici olduğunu belirterek, “Bu yarışmanın bizim eğitim modelimizle birebir örtüştüğünü düşündük. Okulumuz donanımlı atölyeleriyle uygulama ağırlıklı bir eğitim sunuyor. Öğrencilerimle gurur duyuyorum” dedi.
Gedik, ön elemeyi geçtikten sonra finale kalmak için atölyede hazırladıkları video ile jüriyi etkilediklerini belirterek, “Finale sekiz takım çağrıldı, hepsi çok başarılıydı. Ancak biz orada farkımızı ortaya koyduk. Öğrencilerim hem teknik hem de karakter olarak örnek bir performans sergiledi” diye konuştu.
“240 Takım Arasından Birinci Olduk”
Takım kaptanı Batuhan Babadağ, yaz boyunca büyük emek verdiklerini anlatarak, “Kendimiz çizdik, kendimiz yaptık. Belirli sürede en karmaşık devreyi kurarak teknik yeterliliğimizi gösterdik. 240 takım arasından sekizi finale kaldı ve biz o sekiz takım arasında birinci olduk. Çok çalıştık, karşılığını aldık” ifadelerini kullandı.
Takım üyesi Nehir Tolan ise TEKNOFEST’in hayatındaki en özel deneyimlerden biri olduğunu belirterek, “Bu atmosfer bize çok şey kattı. Şimdi yeni projelerle daha büyük başarılar hedefliyoruz” dedi.

“Kısa Sürede Büyük Bir Başarı Grafiği”
Okul Müdürü Bülent Seğmen, elde edilen başarıdan büyük gurur duyduklarını dile getirerek, “Okulumuz genç bir kurum olmasına rağmen kısa sürede dikkat çekici bir başarı grafiği yakaladı. Amacımız sadece teknik bilgi değil, öğrencilerimizi ahlaki ve insani yönden de donanımlı bireyler olarak yetiştirmek” dedi.
Seğmen, EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin güçlü öğretmen kadrosu ve modern altyapısıyla önümüzdeki yıllarda da benzer başarıların devam edeceğini ifade etti.




