Kartop, “Ben kariyerimde çok büyük kulüplere, camialara gittim ancak; imza töreninde ilk defa bu kadar kalabalık bir basın ordusuyla karşılaştım. Eskişehirspor’un ne denli büyük olduğunu bir kez daha basının ve taraftarın büyük ilgisinden anladım” dedi.

Eskişehirspor’a geliş süreciniz nasıldı?

Yeni yılın ilk günü soru-cevap şeklinde yapılan yayında konuşan Kartop, şunları söyledi, “Futbolculuk hayatımda Eskişehirspor’a karşı çok deplasmana geldim. Buranın nasıl bir camia olduğunu biliyordum. Başkanın beni araması ve üzerine böyle bir camiaya gelecek olmam beni heyecanlandırdı. Üzerine, imza törenine geldiğimde bu kadar kalabalık bir basının beni karşılaması da çok etkileyici oldu. Ben kariyerimde çok büyük kulüplere, camialara gittim ancak; imza töreninde ilk defa bu kadar kalabalık bir basın ordusuyla karşılaşıyorum. Ben Eskişehirspor’un ne denli büyük olduğunu bir kez daha basının ve taraftarın büyük ilgisinden anladım.”

Eskişehirspor buralara yakışmıyor

“Ben Eskişehirspor taraftarı önünde top oynadım” diyen Kartop, “Bilen bilir bir dakika bile susmuyorlar. Eskişehirspor lig fark etmeksizin büyük bir camia ve elbette bizim ilk hedefimiz bu büyük camiayı bir an önce Bölgesel Amatör Lig’den profesyonel liglere taşımak. Eskişehirspor buralara yakışmıyor” ifadelerini kullandı.

Pazarlık 5 dakikamızı aldı

Kartop, “Buraya gelmeden önce ben farklı kulüpler ile de görüştüm. Hatta biri 2. Lig’dendi. Olmadı, şartlar uyuşmadı ama Eskişehirspor seçeneği karşıma çıktığında bir dakika bile düşünmedim. Kerem abimiz var Rıza Çalımbay ile çalışan. Rıza Hoca ile birlikte Eskişehirspor, Beşiktaş ve Sivasspor’da çalıştı. Kendisi de Eskişehirli beni o aradı. Ben de eğer hayaller ve hedefler kesişiyorsa ben Eskişehirspor’da çalışmak isterim dedim. Beni daha sonra başkan aradı. Konuştuk, işin maddi boyutu ve pazarlık 5 dakikamızı aldı. Eskişehirspor’da hedef profesyonel ligler ve başarı olunca teklifi kabul etmemem için hiçbir sebep yoktu” dedi.

Eskişehirspor ile görüşürken uzun vadeli planlardan bahsettiniz mi?

“Ben ilk hedefimiz öncelikle takımı profesyonel liglere çıkarmak dedim. Eskişehirspor inşallah 3. Lige çıktığında benimle anlaşsın anlaşmasın fark etmez, ancak ilk hedef önce bu takımı şampiyon yapmak. Gelecek yıllar için planlar şampiyonluk sonrası yapılır. Öncelikle bu takım acilen profesyonel lige çıkmalı.”

Geldiğinizde takımı nasıl buldunuz?

“Başkan beni aradığında akşamdan sabaha kadar Eskişehirspor’un oynadığı son 2 maçı izledim. 24 saat boyunca takımı izledim ve takımı bilenlere sordum. Takımın iyi olduğunu ve ufak tefek dokunuşlar yapmak gerektiğini gördüm. Sağ olsun benden önce takımı çalıştıran İbrahim Hoca’nın da çok emeği var. Lider bırakmış takımı ve iyi oyuncular var. İnşallah sezon sonu şampiyon olduğumuzda şampiyonluğu hep birlikte kutlarız. Bundan çok onur duyarım. Buradan İbrahim Hoca ve ekibine saygı ve sevgilerimi yolluyorum.

Biz 3 senedir kendi evinde yenilmeyen Çilimli’yi yendik ve liderliği koruduk. Dersimizi iyi çalıştık. Ancak Çilimli’nin 1 maçını izleyebildik. Her maçın kaydı yok. Ancak bu maçtan gerekli çıkarımları yaptık. İdmanımızı da suni çimde yaptık. Çilimli sahasının şartlarını hazırlık döneminde deneyimleydik ve maçta istediğimizi almayı başardık. Taraftarın desteği inanılmazdı. Bu galibiyet bizi yalnız bırakmayan taraftarımıza gelsin.”

Maçtan sonra gözleriniz doldu ne dersiniz?

“Ben duygusal bir adamım. Ben Denizlispor ile Trabzonspor’u yendiğimizde ağlamıştım bir de bu maç sonrası gözlerim doldu. Burası büyük camia. Çok büyük hocalar geldi, futbolcular geldi bunun farkındayım. Eskişehirspor yeniden doğmaya ve hak ettiği yerlere gelmeye çalışıyor. Taraftar da takımı yalnız bırakmıyor. En nihayetinde herkes gider taraftar kalır.

Eskişehirspor birçok amatöre düşen kulüp gibi isim değişikliğine gitmedi. Çok miktar borca rağmen armasına sahip çıktı ve mücadele etmeye devam ediyor. Kendi arması ve tarihi ile bu kara günleri atlatmayı seçen bir camia var karşımızda. Alnının akıyla Süper Lig’e çıkmak isteyen bir ekibe benim katkım olursa ne mutlu. Eskişehirspor taraftarı gibi çok büyük bir marka karşısında teknik direktörlük yapmak da kolay iş değil. Hep birlikte en iyisini yapmak istiyoruz.”

Şampiyonluk yarışında sizi zorlayacak takımlar hangileri?

“Bu ligde herkes herkesi yenebiliyor. Ama biz taraftarımızla, camiamızla, sahada çalışan ve hakkını arayan bir takım olarak şampiyon olmak istiyoruz. Bu haftada kazanıp 3 puan alarak yolumuza bakacağız.”

Devre arası transfer istiyor musunuz? Mevki söylemek ister misiniz?

“Önümüzde çok önemli Ankara TKİ maçı var. Bu maçtan sonra gerekli görüşmeler yönetim ile yapılır. Transferi bu maçtan önce asla konuşmak istemiyoruz. Bu maça konsantre olacağız. Ankara TKİ genç dinamik bir ekip. Disiplinli bir takım. Bu maçı kazanmak için büyük camia gibi mücadele etmemiz lazım. Diğer türlü bu ligde herkes herkesi yenebiliyor. Bu ligde çok istemek gerek. Eskişehirspor’un kaybettiği 2 maçı da izledim. Sonra futbolculara dedim ki çok isteyeceksiniz, az isteyince olmuyor. Kazanmak için çok istemek ve çok çalışmak lazım. Biz sahada çok isteyen ve arzulayan bir takım olmak istiyoruz. Buna yönelik bol bol taktik idmanlar yaptık 3 günde. Salı günü toplanıyoruz maça yönelik idmanlarımız devam edecek.”

Takım genel olarak nasıl görünüyor?

“Takıma isim isim, tek tek baktığımda kaliteli ve kendi takımlarında daha önce şampiyonluk yaşamış isimler var. Bu isimleri bir arada toplamak ve burada şampiyonluğa oynayan bir ekip yaratmak da bizim işimiz. Tecrübeli ve genç oyuncuları harmanlayarak en iyi verimi almak istiyoruz. Eksiklerimiz elbette var ancak; bunlar birkaç gün içinde giderilecek değil. Öncelikle TKİ maçına hazırlanıp, daha sonra ise kamp döneminde bu eksikleri gidermeye çalışacağız. İkinci yarı daha da iyi bir takım olmak istiyoruz.”

Altyapı hakkında ne düşünüyorsunuz?

“Ben Altınordu’da başladım. Sivas’ta da altyapıda önemli işler yaptık. 2006 doğumlu bir kardeşimizi milli takıma yolladık Sivas’ta şans vererek. Ben oyuncunun yaşına bakmam. Ben de 17 yaşında Süper Lig’de oynuyordum. Gençlere önem veriyorum.”

Başkanla nasıl bir ilişkiniz var. Sanırım belediye başkan aday adayı da oldu. Çok sık görüşebiliyor musunuz?

“Başkan şu sıralar yoğun ama bizi yalnız bırakmıyor. Her gün tesislere yönetim olarak geliyorlar, mesai harcıyorlar. Yönetim tribünden gelme ve bu beni heyecanlandırıyor. Takımı yaşatmak, kulübü yaşatmak için her şeyi yapıyorlar. Eskişehirspor’un Eskişehir’deki her kurumun desteğine ihtiyacı var. Bakın A partisi B partisi demiyorum. Burada tek parti var o da Eskişehirspor. Buraya herkesin el atması lazım. Ben hiçbir zaman siyaset ile yan yana olmadım. Siyasetle de bir yere gitmedim. Ancak buraya sadece bir kesim değil herkesin destek olması lazım. Büyük bir camia. Bakın ben Denizliliyim. Eskişehirspor’un ben ne büyük bir camia olduğunu dışarıdan net görebiliyorum. Herkesin maddi manevi desteği lazım. Bugün bir yönetim var o gider başkası gelir, ama sonunda kalıcı olan taraftar. Burada kalıcı olan Eskişehirspor Cumhuriyeti. Bu nedenle destek çok önemli.”

Koşu mesafeleri ve kondisyona yönelik çalışmalar olacak mı?

“Takımda her şeyi biraz daha artıracağız. Bir adım daha fazla koşacağız, biraz daha fazla basacağız. Bunları zamanla en üst seviyeye çıkarmak için çalışmalara başladık. Futbolcu kardeşlerimle de konuştum daha fazla koşmak ve basmak zorundayız dedim. Takımda bir potansiyel var. Bunun için daha coşkulu oynamamız gerek. Biz de takımda olan potansiyeli ortaya çıkarmak için buradayız.”

Eskişehir’de taraftar dışında da futbola ilgisi olmayan insanların Eskişehirspor’a bakışı nasıl?

“İki gündür buradayım. Antalya’ya ailemin yanına gitmedim. Elbette daha çok az zamandır Eskişehir’deyim ancak; sokağa çıktığınızda insanların Eskişehirspor’a bakış açısını anlamanız uzun sürmüyor. Bu şehirde futbola ve Eskişehirspor’a yüksek bir ilgi var. Buraya gelip görmek, hissetmek lazım. Burada insanlar küçük yaşlarda Eskişehirspor sevgisi ile büyüyor. Burada insanların üzerinde başka formalar yok. Burada herkesin üzerinde Eskişehirspor forması var.”

Devre arası kampı nasıl olacak?

“İlk bir haftayı burada geçirip daha sonra Antalya’da kampa girmek gibi bir düşüncemiz var. Antalya’da hazırlık maçlar yapacağımız bir hafta daha kamp yapmak istiyoruz. Eskişehirspor camiasına sevgi ve saygılarımı iletiyorum. İnşallah hep beraber sezon sonu şampiyonluk kupasını kaldırırız. Bu hafta da herkesi maçımıza bekliyorum.”

Kaynak: Spor Servisi