BAL’da misafir olmakta kararlı olan Eskişehirspor, kritik Ereğli virajını 3-0’lık net bir galibiyetle döndü. Rakipler de takılınca 5 puan farkla zirve koltuğunda oturan Es Es, camiayı şampiyonluğa biraz daha inandırdı.

Geceyle gündüz gibiydi

Ereğli’de Eskişehirspor’un ilk devre tutuk bir oyun sergilediğini es geçmemek gerekiyor. Hücumda çoğalmakta zorlu çeken, olgun ataklar gerçekleştiremeyen takım, kalesini iyi savunarak en azından geriye düşmedi. İkinci devrede kaliteli ayaklar 3 puanı birbirinden şık gollerle getirdi. Geceyle gündüz gibi farklı olan iki devrenin sonunda kazanmayı başaran takım alkışı hak etti.

İkinciyle fark açılıyor

Es Es’in grubunda oynanan 9’uncu hafta maçlarının ardından Şimşekler, liderlik koltuğunu sağlama aldı. Takım, Ereğli virajını 3-0’la geçerken yakın takipçileri ise puan kaybı yaşadı. Polatlı, Alaplı deplasmanda takılırken, Gölbaşı ise Çilimli Belediyesi’ne çelme taktı. Es Es, böylelikle takipçileri ile puan farkını 5’e çıkarttı. İkinci basamağı 20’şer puanlı Polatlı ve Çilimli paylaşıyor.

Rehavete aman dikkat

Ligde oynadığı 9 maçın 8’ini kazanan, 1’inde ise sahadan beraberlikle ayrılan Eskişehirspor namağlup liderliğini sürdürüyor. İkinci sıra ile fark 5 puan olsa da ayakların yere basması şart. İlk devre Polatlı ve Çilimli gibi 2’nci sırayı paylaşan takımlarla deplasmanda maçlar var. Bu iş bitti havasına girmemek lazım. Evet hepimizin inancı çok arttı ama rehavete aman dikkat.  Emin adımlarla, maçlara hafta hafta bakarak yola devam etmek en sağlıklısı.

Kaynak: Aytaç Ersoy