Sezonun en kritik deplasmanına çok sayıda eksikle çıkmak zorunda kalan Eskişehirspor, Alaplı’da darmadağın oldu. Futbol adına varlık gösteremeyen takım, 4-0’lık skorla mağlup olunca taraftarın şampiyonluk ümitler bitti. Kurulan hayaller şimdi yerle bir…

Sahada futbol yoktu

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Alaplı’ydı. Dakika 7 ve 13’te Ferhat Gerger’in şutlarını kaleci Turgut önledi. Dakika 29’da ev sahibi ekip öne geçti. Orta sahada oynayan Cihan’ın kaybettiği topu Sefa kaptı. Sefa defansın arkasına gönderdiği topu Emirhan ile buluşturdu. Emirhan’ın şutu ağlarla buluştu. 45’inci dakikada bu kez Es Es gole çok yaklaştı. Hayrettin’in kullandığı serbest vuruşta arka direkte Emirhan Recep boş pozisyonda topu kaleciye nişanladı. Sahada futbol adına varlık gösteremeyen takım devreyi geride kapattı.

İkinci devre film koptu

Eskişehirspor ikinci devreye oyuncu değişiklikleriyle başladı. Gol için yüklenmeye çalışan takım istediği atakları gerçekleştiremedi. Dakika 64’te savunmada anlaşmazlık yüzünden topu önünde bulan Salim Uzun, kaleci Turgut’un da hatasını affetmedi ve skoru 2-0’a getirdi. 70’nci dakikada Alaplı, Cömert ile farkı 3’e çıkardı. 75 ve 78’inci dakikada Es Es, Hayrettin ve Ahmet Sezer ile net gollerden yararlanamadı. 87’de İbrahim Davşan oyuna girer girmez golü attı ve ev sahibi ekip maçı 4-0 kazandı.

 Başkan Erkan Koca maçı Bilim İnsanı Ahmet Başal ile birlikte izledi. Alınan skora kahroldular.

Rezil futbolla hezimet yaşandı

Siyah-Kırmızılı takım bu sezon BAL’da en ağır mağlubiyetini aldı. Es Es ya tamam ya devam maçında Alaplı Belediyespor’a 4-0 kaybetti. Es Es, bu maçtan önce en farklı mağlubiyetini Polatlı Belediyespor ve Gölbaşı Belediyespor karşısında 3-1’lik skorlarla almıştı. Takım ayrıca evinde Geredespor’a da 2-1 kaybetmişti. 4-0’lık hezimet sezonun en farklı mağlubiyeti oldu.

Genç futbolcular memleketlerine gitti Genç futbolcular memleketlerine gitti

Taraftar isyan etti!

Eskişehirspor taraftarına maçtan önce Alaplı Kaymakamlığı deplasman yasağı getirmişti. Es Es taraftarı Alaplı’da oynanan karşılaşmayı yine de izlemeye geldi. Yapılan görüşmelerin ardından 40’a yakın Eskişehirspor taraftarı deplasman tribününe alındı. Taraftarlar ilk yarıda oynanan kötü futbolun ardından takımı yanına çağırırken, adeta isyan etti. Ruhsuz futbola tepki veren taraftar, 4-0’lık mağlubiyet sonrası kahroldu.

Kadir ilk kez oynadı

Eskişehirspor’un ara transfer döneminin sonun gününde renklerine bağladığı Kadir Canbaz, Alaplı Belediyespor maçında ilk kez Eskişehirspor forması giydi. İkinci yarının başında Emirhan Recep’in yerine oyuna giren Kadir, sağ kanatta birkaç kez tehlike yaratsa da skor yapamadı.

Polatlı arayı açıyor

Şampiyonluk yarışının yaşandığı Bölgesel Amatör Lig 6. Grup’ta Eskişehirspor şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı. Alaplı Belediyespor’a 4-0’la kaybeden Es Es, ağır bir yara aldı. Lider Polatlı Belediyespor’da deplasmanda Kırşehir Belediyespor’u 4-1’le yenince puan farkı 6’ya çıktı. Alaplı Belediyespor ise Es Es ile puan farkını 1’e düşürdü.

Editör: Volkan Kılınç