Ligin ilk devresinde Atatürk Stadyumu’nda oynanan 7 maçı localar ve protokol tribünü hariç toplam 26 bin 627 taraftar izledi.

Sadece turnike geçişleri

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) maçlarını 34 bin 930 koltuk kapasiteli Yeni Atatürk Stadyumu’nda oynayan Eskişehirspor’da ilk devre taraftar sayılarına ulaştık. Siyah-Kırmızılı takımı 7 maçta toplam 26 bin 627 taraftar yalnız bırakmadı. Bu rakam sadece bileti veya kombinesiyle stadyum turnikelerinden geçen taraftar sayısı. Localar ve protokol tribünü dahil değil. Maçlarda stadyum kapıları açılıp içeri taraftar alındıysa onlar da rakama dahil değil.

Ortalama 3 bin 803 taraftar

Siyah-Kırmızılı takımı BAL’ın ilk devresinde iç sahada oynanan maçlarda ortalama 3 bin 803 taraftar yalnız bırakmadı. Bu sayıya loca ve protokolü de eklediğimiz zaman sayı ortalama 4 bini rahatlıkla aşıyor.

Süper Lig’de 6’ncı sırada

Süper Lig’in 19’uncu haftasında oynanan maçlardaki taraftar sayıları ile Eskişehirspor’un aynı hafta BAL’daki taraftar sayısını karşılaştırdık. Siyah-Kırmızılı takımın taraftarı bu listede de farkını ortaya koydu. Eskişehirspor tribünleri, 4 Süper Lig maçındaki tribünden daha kalabalıktı.

Kaynak: Aytaç Ersoy