İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş, pandemi sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntılar ile ilgili açıklama yaptı. Ücretsiz iznin Meclis'ten geçtiğini hatırlatan Ektaş, 'Ücretsiz izne ayrılacak sürekli işçiler ve aileleri, günlük 39,24 TL aylık 1.177,00 TL nakdi ücret desteği ile açlığa mahkûm edildi' dedi.

EMEKÇİNİN OMUZLARINDA
Pandemi sürecinin sıkıntılarının emekçilerin omuzlarına yüklendiğine dikkat çeken Ektaş, 'İşçinin ücretsiz izinde alacağı bin 177 lira ile ailesinin bir aylık gıda harcamasını bile karşılayabilmesi mümkün değildir. İşsizlik Sigortası Fonu, işçilerimizin ve işverenlerimizin zor günlerinde, işçilerin, ailelerinin ve üretimin korunması amacıyla işçi ve işverenlerimizin katkılarıyla oluşturulmuş bir fondur ve sahibi işçilerimiz ile işverenlerimizdir. Hepimiz biliyoruz ki, İşsizlik Sigortası Fonu'nun toplam varlığı 2019 yılı Aralık sonu itibarıyla 131 milyar 541,8 milyon TL'ydi. Sadece fonun toplam varlığını dikkate aldığımızda, ücretsiz izne ayrılacak işçilerimize ödenecek miktarın ne kadar yetersiz olduğu görülmektedir' diye konuştu.

GELİRİ OLMAYANLARA AKTARIN
Hükümete seslenen Ektaş sözlerini şöyle dürdürdü: 'Sayın iktidar sahipleri, bir an önce içinde yaşadığımız koşulların gerçekliğini fark edin, ciddi kaynaklar yaratın; vatandaşın emeği, vergisi ile oluşturulmuş bütçeyi, İstanbul Kanalı, Kömürlü Termik Santral İnşaatları gibi verimsiz, çevreye zararlı projelere kullanmaktan vazgeçin. Kullanılmayan yol, köprü ve tünel ile havaalanlarında geçiş garantisi kapsamında yandaş firmalara aktarılacak paraları virüs salgınıyla mücadeleye kaynak olarak aktarın, garantileri Türk Lirasına çevirin. Lütfen, oluşturacağınız kaynağı, dar gelirli ve geliri olmayan hanelere aktarın.' MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim