Yeni evlenecek çiftlerin nikahları kıyıldıktan sonra Türk toplumunda genellikle kadınlar erkeğin soyadını kullanıyor. Ancak yeni yasayla artık bu durum değişti.

Özgür kazankaya: bence gerekli değil ama eşine sorup danışırsa kullanabilir bu konuda özgürler. Gönüller bir olsun yeter ki anlaşabildikten sonra her şey mübah bu dünyada, saygı duysunlar birbirlerine yeterli.

Yılmaz ışık: evet devam etmeli, sadece bir erkeğin evlendikten sonra soyadını alacağına,ailesinin babasının soyadını alması bence güzel bir şey. Ben kızımın soyadımı kullanmasını devam etmesini isterim.

Şeyma fidan gürsev: bence kullanmalı sonuçta doğduğundan itibaren verilen bir soyad, bence sonrasında da kullanarak kimliğini tamamlamış oluyor.

Ayşe sorkun:babanın soyadı, çocukların soyadı aynı anneninde aile bütünlüğünü düşünerek, babanın soyadını kullansınlar istiyorum ama kadınlar isterlerse kendi soyadlarını da kullansınlar.