'Böyle bir şey söz konusu değil'

Bir basın mensubunun 'Nabi Avcı gibi sizin adaylığınızda konuşuluyor?' Sorusuna cevap veren Koca, ' Kendimizle ilgili olarak daha öncede söyledik bize Eskişehirli hemşerilerimiz 4 yıllığına milletvekili olarak seçti. Sadece Eskişehir' le birlikte Türkiye'ye de hizmet etme görevini yüklemiş oldu. Bizde şuanda hemşerilerimizin bize yüklemiş olduğu milletvekilliği görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Özellikle bizim anlayışımızda hemen her an her seçimde aday adayı olmaya ya da kaba tabirle atlama gibi bir şey söz konusu değil. Parti teşkilatlarımız ne görev verdiyse yapmaya çalıştık, bundan sonrada yapmaya çalışacağız. Böyle bir şey söz konusu değil. Bizi milletimiz milletvekili olarak seçti. Milletvekili olarak tüm bu çalışmalarımız gayretlerimiz Eskişehir'de aday olmak için değil 2014'teki seçimleri kazanmak için. İktidardan destek alan iktidarın imkanlarından bu şehri daha fazla faydalanacak belediye başkanlarımızla inşallah bu dönemde çalışmalarımız sürdürürüz ' şeklinde konuştu.

'Niye gecikti bilmiyorum'

Koca'ya, YHT'nin 29 Ekim'e yetişeceğinin söylendiği hatırlatıldı. Koca, 'Sayın Bakanımız gerekli açıklamaları yaptılar. Kısa sürede test sürüşleri başlayacak. Bu tabi belirli süre alıyor. Yine Bakanımızın ifadesiyle bu yılın sonunda inşallah İstanbul hızlı trenine de kavuşmuş olacağız. Mevcut geçitlerle ilgili yoğun bir çalışma var. Bir taraftan Muttalip geçidindeki çalışmalar başladı, bir taraftan İstasyon Köprüsü'nün yıkımı tamamlanmak üzere Enveriye istasyonunun olduğu bölgelerde yoğun çalışmalar devam ediyor. Hakikatten şunu vurgulamak istiyorum niye gecikti bilmiyorum ama yaklaşık 21 Ağustos tarihinde Muttalip geçidiyle ilgili çalışmalar başladı. Trafiğe açılacak hale getirildi. Belediyeyle görüşüldü ama hala trafiğe açılmadı sıkıntılar yaşıyoruz. Orasının biran önce genişletilmesi ve trafiğin rahat hale getirilmesi gerekiyor' dedi.

' Temayül yoklamaları açıklanmayacak'

Koca, 'Temayül yoklamaları mevcut 16 büyükşehirde gerçekleşti. Tüm teşkilatlarımız Eskişehir'e iyi bir hizmet verecek adaylarını eski mevcut problemlerden kurtaracak adaylarla ilgili oylarını kullanmış tercihlerini belirtmiştir. Bu temayül sonuçları açıklanamayacak. Genel merkeze gönderildi. Bu sonuçları kimse bilmeyecek. Bu oylar ilgili birime teslim edilecek orada görevlendirilen arkadaşlar oradaki torbaları açacaklar oyları rapor halinde ilgili üst kuruma teslim etmiş olacaklar. Açıklanması anlamında pek bir beklenti yok. Anketler yapılacak il başkanlarının ve milletvekillerin görüşleri alınacak. Aralığın ortasına kadar belli olur' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim