Bu kapsamda, çarşı merkezinde ücretsiz olarak hizmet veren umumi tuvaletler, kapsamlı bir yenileme ve modernizasyon sürecinden geçiriliyor.
Daha önce düzenli aralıklarla belediye ekipleri tarafından temizliği yapılan bu alanlar, şimdi altyapısından donanımına kadar baştan aşağı yenilenerek vatandaşların kullanımına sunulacak. Yapılan bu çalışmalarla hedef, ilçe sakinlerinin yaşam konforunu artırmak ve daha sağlıklı bir ortam oluşturmak.
Yürütülen projeyi değerlendiren Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, yapılan yatırımların korunmasının önemine dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:
“Vatandaşımızın yaşam kalitesini yükselten her detay bizim için önemli. Bu anlayışla ilçemizdeki tüm umumi tuvaletleri daha çağdaş, temiz ve kullanışlı hale getiriyoruz. Ne yazık ki bazı bölgelerde karşılaştığımız bilinçli zarar verme eylemleri bizi üzüyor. Kapılara yazılar yazılması, hatta çakmakla yakılması kamu malına zarar vermektir. Bu alanların temizliği belediyemizin sorumluluğunda olsa da korunması ve düzgün kullanımı her vatandaşımızın ortak görevidir. Lütfen hep birlikte bu hizmete sahip çıkalım.”
Kısa süre içinde tamamlanması planlanan yenileme çalışmalarıyla birlikte, tuvaletlerin çok daha temiz, güvenli ve estetik bir görünüme kavuşarak vatandaşların hizmetine sunulması bekleniyor.