Başlık:
Tercih Danışmanlığının Önemi Vurgulandı
Spot:
Metin:
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, Eskişehir ziyaretinde rehberlik öğretmenleriyle anlamlı bir toplantı gerçekleştirdi. 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası tercih danışmanlığı hizmetinin yürütüldüğü Kılıçoğlu Anadolu Lisesi’ndeki komisyonu ziyaret eden Otrar, Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürü Sinan Aydın’ın da katılımıyla öğretmenlerle bir araya geldi.
Öğrencilerin hayatlarını şekillendiren tercih döneminde rehberlik öğretmenlerinin üstlendiği görevin önemine vurgu yapan Doç. Dr. Otrar, “Bu kritik süreçte rehberlik hizmetlerinin önemi büyüktür. Gençlerimizin bilinçli ve doğru tercih yapabilmeleri için gece gündüz demeden çalışan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantıda, rehberlik öğretmenlerinin karşılaştığı zorluklar ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik öneriler de ele alındı. Otrar, rehberlik alanında yapılacak çalışmalarla, öğrencilerin geleceğe güvenle hazırlanmasının sağlanacağını ifade etti.