'Bugün piyasada olan kokoreçler sağlıklı mı, satılan balıklar bayat mı, taze mi?' sorularını soran Sümer 'Eskişehir sokaklarında haşlanmış mısırlar satılıyor. Bu mısırlar nereden geliyor, domates ve çilek tohumları nereden alınıyor? Piyasadaki köy ekmekleri hangi şartlarda üretiliyor? Baktığınızda adım başı lokanta açıldığını görüyorsunuz. Paça ve işkembe çorbaları son derece popüler. Bunlar ne kadar denetleniyor? Tezgahlarda gördüğümüz şekerlemeler sağlıklı mı? Gıda maddelerini ambalajlıyorlar, bu durum ne kadar doğru? Bir plastik malzemenin 400 yıl bozulmadan kaldığını halk biliyor mu? Biz çevreciler olarak, gıda maddeleri konusunda halkın bilgilendirilmesini, piyasanın sıkı bir şekilde denetlenmesini ve Gıda Kodeks Kanunu ile cezai yaptırımların uygulanmasını istiyoruz' şeklinde konuştu. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim