Çeşitli programlara katılmak üzere Eskişehir'e gelen Milli Eğitim bakanı Prof. Dr. Avcı, Öğretmenevi'nde dershane yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Avcı, TBMM Başkanvekili Yakut'un okullarda kızlı erkekli eğitim görmesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamasını değerlendirdi. Bakan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın gündeminde böyle bir konu olmadığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şubat ayında 10 bin öğretmen ataması olacağını da değerlendiren Avcı, 'Onu da memnuniyetle aldık ve yan cebimize koyduk. Milli Eğitim Bakanlığı olarak Başbakanımıza teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.

'SEKTÖRLE YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELERDE SEKTÖRÜN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜN BU DÖNÜŞÜM SÜRECİNİ DESTEKLEDİĞİNİ GÖRÜYORUZ'

Dershanelerle ilgili kapatma olmadığını dönüştürme çalışması olduğuna da değinen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 'Dershanelerle ilgili kapatılma yok dönüştürme var' dedi.

Bir basın mensubunun dershanelerin kapatılmasına tepki gösteren kurumlar olduğu yönündeki sorusuna ise, 'Bu kadar büyük bir camiayı ilgilendiren bir konuda şüphesiz orasını beğenen, burasını beğenmeyen olur ama genel olarak sektörle yaptığımız görüşmelerde sektörün büyük bölümünün bu dönüşüm sürecini destek verdiğini ve vereceğini görüyoruz' diye yanıtladı.

BAKAN AVCI, ÖĞRETMENLERİN '24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Bakan Avcı, Milli Zafer İlkokulu'nu ziyaret etti. Burada öğretmenler bir araya gelen Avcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle, öğretmenlerle bir süre sohbet ederek hediye verdi.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Avcı, öğretmenlerin günlerini kutlayarak, nice 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne erişmeyi temenni etti. Avcı, 'Sağlık içinde, esenlik içinde sevdiklerinizle, öğrencilerinizle, öğrencilerimizle nice nice yıllara inşallah. Odunpazarı Belediyemiz Öğretmenler Günü münasebetiyle sizler için küçük birer hatıra hazırlamış. Benden de bu anı birlikte yaşayalım diye rica ettiler. Doğrusu ben Odunpazarı Beledediyesi'nin cam sanatına gösterdiği ilgiye bu vesileyle de bir kere daha teşekkür ediyorum' dedi.

BAKAN AVCI'NIN HAYALİ GENÇ OLMAK

Milli Zafer İlkokulu'nu ziyaret inde sınıflarda öğrencilerle buluşan Avcı, ilkokul çocuklarının imza isteğini geri çevirmedi. Tek tek çocukların defterlerine imza atan Bakan Avcı, daha sonra ders tahtasına kendisinin ve öğrencilerin resmini çizdi. Avcı, resimde kendine benzettiği karikatürden düşünce balonu çıkararak çocuk karikatürü çizdi. Avcı, kendi imzası olarak nitelendirdiği resimle alakalı, 'Çocuk olduğum zamanları hayal ediyorum. Onun için bu güzel günlerinizi hiç unutmayın' dedi.

Bir öğrencinin, 'Siz genç mi olmak istiyorsunuz?' sorusuna ise Avcı, 'E tabi sizin gibi genç olmak gibisi var mı? Ne güzel bir şey' diye yanıt verdi.

ESKİŞEHİR'DE TÜRK KENEŞİ EĞİTİM BAKANLARI 2. TOPLANTISI

Eskişehir'de süren Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirligi Konseyi (Türk Keneşi) Eğitim Bakanları 2'nci Toplantısı'nda, Türk Üniversiteler Birliği ve Yükseköğretim Alanı Oluşturma Yönergesi karar metni imzaladı.

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasının Türk Keneşi Genel Sekreteri Halil Akıncı yaptı. Türk Keneşi'nin amaçlarından bahseden Akıncı, ''Türk Keneşi'nin amacı, devlet başkanları tarafından konulan ilkeler çerçevesinde, Türk devletleri arasındaki yoğun işbirliğini daha da artırılması, bu amaca erişmek içinde önümüzdeki engellerin kaldırılması ve işbirliğinin daha da ileri götürülmesidir'' dedi.

Ardından konuşan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ise Türk dilinin, Türk Konseyi'nin ortaya çıkışında ilham kaynağı olduğunu ve bu teşkilatın ikinci toplantı başlığının eğitim olarak belirlendiğini söyledi. Avcı, ''Saygıdeğer devlet başkanlarımız, biz eğitim bakanlarını Türk Keneşi çatısı altında eğitim alanındaki işbirliğini artırmak amacıyla görevlendirmişlerdir. Bugün burada ortak edebiyat ve tarih kitaplarının hazırlanması, ortak terminoloji ve ortak alfabe belirlenmesi, ortak eğitim televizyonu kurulması gibi konuların ele alınması bu yolda önemli bir mesafe kat etmekte olduğumuzun göstergesidir. Yüksek öğretim düzeyinde işbirliğine yönelik olarak Türk Üniversiteler Birliği kurulması yönünde güzel bir girişim başlatılmış ve kısa zamanda ilerleme kaydedilmiştir'' diye konuştu.


Editör: TE Bilisim