65 yaş üstü vatandaşların 31 Mayıs pazar günü saat 14.00-20.00 arasında sokağa çıkmalarına izin verildi. Park alanlarına akın eden vatandaşlar, bol bol yürüyüş yaparak, güzel havanın tadını çıkardı.
MASKELER TAKILDI
Haftanın belli günlerinde sokağa çıkan vatandaşlar, tedbirlerini almayı da ihmal etmedi. Maske takarak sokağa çıkan vatandaşlar, sosyal mesafe kuralını ihlal etmedi. Evde çok sıkıldıklarını anlatan vatandaşlar, artık evin içinde de yürümekte zorlandıklarını ifade etti.
İHTİYAÇLARIMIZ VAR
Hafta içi bir gün de sokağa çıkmak istediklerini söyleyen vatandaşlar, 'Doktor, eczane ihtiyaçlarımız oluyor. Alışverişimizi yapan, yardımcı olmaya çalışanlar var ama bazı özel ihtiyaçlarımızı herkese söyleyemiyoruz. Onları kendimizin alması gerekiyor. Bizim de artık dışarı çıkmamız gerekiyor' dedi.
KALDIRILMASINI BEKLİYORUZ
AVM'lerin açıldığını hatırlatan vatandaşlar, kısıtlamanın kendileri için de ilerleyen günlerde kaldırılmasını beklediklerini ifade etti. Gün boyu parklarda yürüyen vatandaşlar, hem temiz hava aldı hem de bir süredir görmedikleri komşuları ile sosyal mesafeye dikkat ederek sohbet etti. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim